Zonsondergang in natuurgebied met op de achtergrond woningen in Zeeland.

Natuur in Zeeland

Van uitgestrekte bossen tot polderlandschappen en de hoogste duinen van het land. Ontdek zeehonden, bruinvissen, damherten en allerlei soorten vogels. Of bezoek het grootste schorrengebied van Europa: Het Verdronken Land van Saeftinghe. Laat je verrassen door de Zeeuwse natuur.

Contrastrijk

Zeeland kent unieke natuur vol contrasten. Een afwisselend landschap met schorren en slikken. Polders en dijken. Bossen en duinen. Verschillen tussen zoet en zout, nat en droog. Voor iedere liefhebber iets. In ieder seizoen de moeite waard. Geniet van de zilte zeelucht. Ga eropuit. Alleen. Samen. Of met een gids.

Water en land

Zeeland bestaat uit maar liefst 40% water. En die combinatie van water en land creëert de mooiste natuurgebieden. Neem bijvoorbeeld het Veerse Meer en het Grevelingenmeer. Je kunt hier heerlijk varen of zwemmen. Doe je liever iets actiefs? Ga dan voor een watersportactiviteit

Ook kun je het Nationaal Park Oosterschelde in Zeeland vinden. Dit is het grootste nationaal park van Nederland! Hier kun je verschillende soorten planten, vogels en andere dieren spotten.

Ontdek de prachtige combinatie van 

Water en land

De dieren van Zeeland

Van zeldzame vogelsoorten tot zeehonden en bruinvissen. In Zeeland zijn tal van bijzondere dieren te vinden. Sta vroeg op en vergroot je kans op het zien van herten. Ben je een echte vogelfanaat? Dan is de vogelboulevard van Zeeland zeker een bezoek waard! Of neem een kijkje bij de zeehonden in zeehondenopvang A Seal.

Eropuit in de Zeeuwse natuur 

In de Zeeuwse natuur is er genoeg te beleven. Pak de fiets en laat je verrassen. Kies één van de mountainbikeroutes of stap op de racefiets. Of trek je wandelschoenen aan en ontdek de pareltjes van de natuur te voet en ontdek de leukste ommetjes. Ook met kinderen is hier genoeg te beleven!

Natuur activiteiten

01
00