HomeHome
Natuur in Zeeland
Zonsondergang in natuurgebied met op de achtergrond woningen in Zeeland.

Natuur in Zeeland

Van uitgestrekte bossen tot polderlandschappen en de hoogste duinen van het land. Ontdek zeehonden, bruinvissen, damherten en allerlei soorten vogels. Of bezoek het grootste schorrengebied van Europa: Het Verdronken Land van Saeftinghe. Laat je verrassen door de Zeeuwse natuur.

Contrastrijk

Zeeland kent unieke natuur vol contrasten. Een afwisselend landschap met schorren en slikken. Polders en dijken. Bossen en duinen. Verschillen tussen zoet en zout, nat en droog. Voor iedere liefhebber iets. In ieder seizoen de moeite waard. Geniet van de zilte zeelucht. Ga eropuit. Alleen. Samen. Of met een gids.

Laat je verrassen door

Zeeuwse schorren, slikken en polders

Water en land

Zeeland bestaat uit maar liefst 40% water. En die combinatie van water en land creëert de mooiste natuurgebieden. Neem bijvoorbeeld het Veerse Meer of het Grevelingenmeer. Je kunt hier heerlijk varen of zwemmen. Van zeepaardjes en de gehoornde slijmvis tot scheepswrakken en waterplanten; tijdens het duiken ontdek je de fascinerende onderwaterwereld. Er zijn genoeg watersportactiviteiten te beleven!

Ook kun je het Nationaal Park Oosterschelde in Zeeland vinden. Dit is het grootste nationaal park van Nederland! Hier kun je verschillende soorten planten, vogels en andere dieren spotten. 

Ontdek de prachtige combinatie van 

Water en land

De dieren van Zeeland

Van zeldzame vogelsoorten tot zeehonden en bruinvissen. In Zeeland zijn tal van bijzondere dieren te vinden. Het kan zomaar zijn dat je oog in oog komt te staan met grote grazers, zoals wisenten, koniks en waterbuffels. Bijvoorbeeld in Het Verdronken Land van Saeftinghe, de Slikken van de Heen of natuurgebied Oranjezon! Sta vroeg op en vergroot je kans op het zien van herten. Ben je een echte vogelfanaat? Dan zijn de vogelboulevard van Zeeland of de Yerseke Moer zeker een bezoek waard! Ook zeehonden spotten kan heel goed in Zeeland.

Benieuwd naar

De dieren uit het Zeeuwse landschap?

Eropuit in de Zeeuwse natuur 

In de Zeeuwse natuur is er genoeg te beleven. Pak de fiets en laat je verrassen. Misschien kom jij wel langs de indrukwekkende Staats-Spaanse linies of Fort Berchem uit de Tachtigjarige oorlog! Of kies één van de mountainbikeroutes of stap op de racefiets. Ga voor de leukste ommetjes tijdens het najaar en de winter of tijdens het voorjaar en de zomer. Het hele jaar door verrassend, maar vooral in dat jaargetijde een aanrader! Daarnaast is hier ook met kinderen genoeg te beleven!

Natuur activiteiten