HomeHome
Home
Visit
Ontdekken
Mooiste steden en dorpen
De mooiste steden en dorpen in Zeeland zie je hier. Bekijk de leukste dorpen en steden van Walcheren! Benieuwd naar de steden en dorpen met de leukste havens? Lees het hier op Zeeland Visit.

De mooiste steden en dorpen in Zeeland

Dorpjes met een hoog Anton Pieckgehalte, steden met monumentenpanden rij aan rij. Stegen met kinderkopjes, stoeptegels van Belgisch hardsteen en muren opgetrokken uit Belgische moppen. De oude Zeeuwse dorpen en steden zijn robuust en pittoresk tegelijk. Beleef de idyllische kant van Zeeland in één van haar prachtige historische plaatsen.

Veelzijdig Zeeland

Even wat anders dan strand en zee? Ga een dag winkelen of cultuur snuiven in een van de Zeeuwse steden of dorpjes. Zeeland heeft alles. Van grote winkelketens tot speciale boetieks. Dé leukste haventjes en niet geheel onbelangrijk, de lekkerste restaurants.

Neem een bezoek aan Middelburg. Een historische stad meer dan 1100 monumenten. Een stad waar je ook nog eens heel leuk kan winkelen om vervolgens neer de ploffen op een van de gezellige terrassen. Of ga naar Veere. Een historisch stadje aan het Veerse Meer, waar je de geschiedenis letterlijk op straat vindt. Een combinatie van shoppen én strand? Ga dan naar het bekendste kunstdorp van Zeeland: Domburg.

Ben jij al vaker in Zeeland geweest? Bekijk dan vooral onze onontdekte Zeeuwse parels.

De leukste dorpen en steden

van Walcheren

Gezelligheid aan het water

Zeeland en water. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Volop mogelijkheden dus om te genieten van het water. Scoor een van de beste spots aan het water bij jouw favoriete terras. Altijd leuk om boten in en uit te zien varen!

Ontdek de steden en dorpen

met de leukste havens

Zeeuws-Vlaanderen

Wandelend of fietsend door Zeeuws-Vlaanderen kom je in plaatsen zoals artistiek Groede of mosseldorp Philippine. Maar ook in vestingsteden zoals Hulst of Sluis. In Hulst kun je over de 3,5 kilometer lange stadswallen lopen. In Sluis staat het énige stadhuis met een belfort in Nederland! Het artistieke dorp Groede staat bekend om zijn paptaarten. Een lekkernij die de landeigenaren vroeger aan de boeren aanboden na het betalen van de pacht. En wist je dat Aardenburg de oudste stad van Zeeland is? Het kreeg in de 12e eeuw als een van de eerste steden in Nederland, stadsrechten. 

Ontdek bourgondisch

Zeeuws Vlaanderen

Verborgen Zeeuwse parels

Er zijn in Zeeland nog zoveel onontdekte plekken. Denk aan een kunstenaarsdorp, een bijzonder landschap of een monument dat je mee terugneemt in de tijd. Zo heb je op Zeeuws- Vlaanderen Retranchement, Ijzendijke en Breskens. Allemaal de moeite waard een bezoekje te nemen aan deze onontdekte Zeeuwse parels. 

Wil je meer weten over al het moois wat Zeeland te bieden heeft?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

In Zeeland is het heerlijk te vertoeven, in ieder seizoen. Zeeland is een walhalla voor (water)sportliefhebbers en natuurliefhebbers. Maar ook voor Bourgondiërs. Of als je houdt van bruisende binnensteden. In de nieuwsbrief lees je over al het moois wat Zeeland te bieden heeft en geven we jou graag wat inspiratie voor je volgende bezoek. 
Middelburg stad oostkerk