Zeeuwse Topsectoren

Schip in de Zeeuwse Haven voor windmolens op zee
Werken in Zeeland
De oesterkwekerij in Yerseke is een van de innovatieve bedrijven binnen de Zeeuwse Topsectoren

Volop in ontwikkeling

Zon, zee en duurzaam gekweekte vis: Zeeland is meer dan de plek waar je vakantie viert. Onze havens, filevrije verbindingen en de zoektocht naar een duurzamere samenleving bieden volop kansen voor aanpakkers en meewerkers binnen onze Zeeuwse topsectoren. 

De Zeeuwse topsectoren

Zeeland heeft een aantal échte Zeeuwse topsectoren te danken aan de strategische ligging. De ligging van land in zee draagt hier aan bij en biedt een rijke voedingsbodem voor vele bedrijven en bedrijvigheid. Het vele water in Zeeland heeft sterke sectoren gestimuleerd. Denk hierbij aan de Zeeuwse Haven, in omvang de nummer drie van Nederland; de Maritieme & Offshore sector; de energiesector en de toeristische sector. En Zeeland heeft jou naast de drie bovenstaande top sectoren nog véél meer te bieden: 

Energie - Wind, Zon en Getijden

Niet voor niets is de energiesector zo sterk in Zeeland: het gebied omringd door water biedt volop kansen voor getijden- en windenergie. Veel kennis en nieuwe technologische ontwikkelingen worden geëxporteerd en gebruikt in internationale deltagebieden. Een échte sector om in te groeien, ontwikkelen en pionieren!

Zorg en Welzijn sector

De zorgsector is de grootste sector in Zeeland. In de regio wordt er veel waarde gehecht aan goede zorg. Gezondheid is immers een waardevol goed. Door de stijgende vergrijzing en de veranderende- en toenemende vraag naar zorg ontstaat er druk binnen de sector om zich op een andere manier in te richten en om kosten te besparen.

Toerisme en Vrije tijd

Zeeland verzorgt jaarlijks ruim 10 miljoen overnachtingen. En dat op 387.000 inwoners! Het toerisme draagt bij aan het in stand houden van de leefbaarheid van de regio en tevens het vestigingsklimaat. De sector heeft tot doel de concurrentiepositie te blijven versterken.  

Zakelijke dienstverlening en Overheid

De overheid biedt grote werkgelegenheid. Maar ook andere organisaties in de zakelijke dienstverlening bloeien op in Zeeland. Versterk jij de andere sectoren met jouw talent in dienstverlening?

Biobased

Door het afval vanuit de ene industrie te hergebruiken kan een andere industrie juist groeien. Zo kunnen bedrijven in Zeeland duurzaam blijven groeien. Een sector die op de toekomst gericht is.