Het Grevelingen meer ligt naast het eiland Schouwen-Duiveland. Dat een van de vele Zeeuwse eilanden is. Ontdek hier de andere eilanden in Zeeland!

Zeeuwse eilanden

Zeeland is een archipel van schiereilanden, verbonden door bruggen en tunnels. Die eilanden hebben ieder hun eigen kenmerken. Van de rust en ruimte op Tholen en Sint Philipsland tot de gezelligheid aan de Walcherse kust. Wat hen bindt is het water. Je staat overal binnen een kwartier aan open water. 

Schouwen-Duiveland

De westkust van Schouwen-Duiveland is ‘s zomers één van de populairste bestemmingen in Zeeland! De schone stranden en de veelzijdigheid van het eiland maken het voor iedereen interessant. Fietsen, wandelen, het water op, de natuur in, op Schouwen-Duiveland kan het allemaal. Ook de dorpen en steden op het eiland zijn divers. Van monumentenstad Zierikzee tot vissersdorp Bruinisse.

Lees meer over Schouwen-Duiveland.
Schouwen-Duiveland, een van de Zeeuwse eilanden die Zeeland rijk is.

Noord-Beveland

Noord-Beveland geeft van alle eilanden het meest dat échte eilandgevoel. Het ligt tussen de Noordzee, Nationaal Park Oosterschelde en het Veerse Meer in. De kleine dorpen, het agrarische karakter van de streek en de vergezichten in de polders maken het af. Onder andere de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering zorgen ervoor dat het eiland met het vaste land verbonden is.

Lees meer over Noord-Beveland.

Noord-Beveland geeft van alle Zeeuwse eilanden het meest dat échte eilandgevoel.

Zuid-Beveland

De Zak van Zuid-Beveland vormt met zijn bloemdijken, weides en fruitbomen een polderlandschap dat zijn gelijke niet kent. In die natuur en polders liggen authentieke dorpen als Nisse. Maar je vindt op Zuid-Beveland ook winkel- en modestad Goes en hét mosseldorp, Yerseke.

Lees meer over Zuid-Beveland.

Zuid-Beveland, eiland in Zeeland. Authentieke dorpen, bloemenvelden en heeft de modestad van Zeeland.

Walcheren

Walcheren heeft de perfecte mix van levendige steden en dorpen, een prachtige kustlijn en een rustig agrarisch achterland. De vele attracties, musea en monumenten op het eiland vormen een mooie afwisseling op relaxte stranddagen of wandelingen in de natuur. De hoofdstad van Zeeland, Middelburg, ligt op Walcheren. Maar ook bekende badplaatsen zoals DomburgZoutelande en havenstad Vlissingen zijn hier te vinden.

Lees meer over Walcheren.

Walcheren heeft de perfecte mix van levendige steden en dorpen, een prachtige kustlijn en een rustig agrarisch achterland. De havenstad Vlissingen is één van de vele steden die het eiland rijk is!

Tholen en Sint Philipsland

Tholen en Sint Philipsland zijn de eilanden waar je rust, natuur en water in de ideale combinatie vindt. De mooiste plekken op Tholen ontdek je wandelend of op de fiets. De slikken en schorren op Sint Philipsland en Tholen hebben een bijzondere flora en fauna. De watersporters komen ook ruimschoots aan hun trekken in de omringende wateren.

Lees meer over Tholen en Sint Philipsland.

Tholen en Sint Philipsland zijn de eilanden waar je rust, natuur en water in de ideale combinatie vindt. Lees hier meer over op onze pagina Zeeuwse eilanden!

Zeeuws-Vlaanderen

De schoonste stranden, een Bourgondische sfeer, eindeloze polderwegen en een rijke historie. Zeeuws-Vlaanderen heeft het beste van twee werelden, Zeeland en Vlaanderen. Je kunt je hier onderdompelen in de Bourgondische levenswijze van onze zuiderburen terwijl je geniet van het beste wat Zeeland te bieden heeft!

Lees meer over Zeeuws-Vlaanderen.

Zeeuws-Vlaanderen heeft het beste van twee werelden, Zeeland en Vlaanderen.

Zeeland op de kaart

Wil je weten waar de Zeeuwse eilanden precies liggen? En hoe deze eilanden verboden zijn met elkaar? Ontdek Zeeland op de kaart! Op zoek naar meer? Routes, informatiepunten, winkels, actieve uitjes en meer? Bekijk dan de kaart van Zeeland

Maak je verblijf in Zeeland compleet

Laat je inspireren