HomeHome
Home
Live-work
Bereikbaarheid

In Zeeland kom je vooruit

Zeeland. Gelegen in het zuidwesten van Nederland. Wanneer je de provincie binnenkomt kan je de zilte zeelucht al ruiken. Geen files, prachtige omgevingen, weilanden en de aanwezigheid van water, overal om je heen.

De weg lijkt misschien langer, maar je bent zoveel sneller. Hier kan je doorrijden. Want wat doe jij liever? Eindeloos in de file staan of al rijdend de frisse zeewind opsnuiven? Welkom in Zeeland.

In Zeeland de weg op

Zeeland heeft vele verbindingen met andere provincies en België. Dat komt omdat Zeeland door de vele bruggen en dammen goed verbonden is met andere regio’s. Zo rij je onder andere naar:

  • Van Goes naar Antwerpen binnen 1 uur;
  • Van Goes naar Breda binnen 1 uur;
  • Van Goes naar Brussel in 1,5 uur;
  • Van Goes naar Rotterdam binnen 1,5 uur;
  • Van Goes naar Eindhoven binnen 1 uur en 40 min.;
  • Van Goes naar Den Haag binnen 1 uur en 40 min rijden.

Daarnaast is er een goede treinverbinding met de Randstad en met België. Vliegen kan vanaf Antwerpen, Rotterdam of Brussel.

Over de Zeelandbrug

Een architectonisch hoogstandje, dat al vele malen is gefilmd en gefotografeerd. Met een lengte van ruim 5 kilometer is het de langste brug van Nederland. De Zeelandbrug verbindt Schouwen-Duiveland met Noord-Beveland. Binnen no time ben je vanuit Zierikzee in Goes of Middelburg.

De Westerscheldetunnel

In Zeeland ligt niet alleen de langste brug van Nederland, maar ook de langste tunnel. De Westerscheldetunnel is 6,6 kilometer lang en je rijdt tot wel 60 meter onder het water. Geniet je liever van een tocht over het water? Pak dan je fiets of ga te voet met de Westerschelde ferry naar de overkant. Meer weten over de verschillende regio's? Bekijk dan hier alle Zeeuwse regio's.

Fietsen doen we in weer en wind

Op de fiets naar je werk? In Zeeland vinden we dat normaal. Ook als het wat verder weg is. Zo heb je je sportieve training ook gelijk te pakken! Op heel veel werkplekken zijn voorzieningen om te douchen en te verkleden. Een goed begin van je werkdag.

Openbaar vervoer

In Zeeland kun je alle kanten uit. Of dat nu met de auto is, of met het openbaar vervoer. Zo hebben de grote steden allemaal een treinstation en brengen bussen je op andere plekken naar je gewenste locatie. Lees er alles over op onze pagina Openbaar vervoer in Zeeland

Ontdek meer

Over leven en werken in Zeeland