Live-workWerken in ZeelandPionieren in Zeeland

Pionieren zit in het bloed

Pionieren en Zeeuwen. Een mooie combinatie. Met water, met zout, met schepen en met handel. Met wind, zeeproducten, nieuwe landbouwtechnieken en onderwijs. De geografische liging van Zeeland biedt kansen. Kansen die pioniers zien en graag pakken. Het pionieren zit Zeeland in het bloed.

De erfenis van Marie Tak

In 1926 begon Marie Tak een van de eerste biologisch-dynamische landbouwbedrijven van Nederland. Hier in Zeeland, in Domburg. Haar pioniersverhaal heeft de volgende generaties gestimuleerd ook te pionieren. Tot de dag van vandaag wordt deze geest overgegeven van generatie op generatie. En de buutendiekers, mensen van buiten Zeeland, zijn meer dan welkom om hier hun pioniershart op te halen.

Zeeuwse pioniersprijs

Pionieren hoort bij Zeeland. Daarom wordt er ieder jaar gezocht naar Dé Pionier van Zeeland. Naar een persoon, onderneming of organisatie die zich op een onderscheidende wijze heeft neergezet en een echte pioniersgeest heeft laten zien. En niet onbelangrijk, waarmee hij of zij Zeeland in een positief daglicht heeft gesteld door de mogelijkheden en kansen te laten zien. 

Pionierende bedrijven en organisaties

Het pionieren wordt in Zeeland flink aangemoedigd. Er zijn daarom ook veel bedrijven en organisaties in Zeeland die zich bezig houden met verniewingen en innovaties. Er is bijvoorbeeld innovatie in de zorg, techniek, logistiek en dienstverlening. Zo zijn er samenwerkingsverbanden zoals het Ki<|MPi die innovatie en verbeteringen in de maintenance sector stimuleert. Ben jij benieuwt welke bedrijven en organisaties in Zeeland echte pioniers zijn? Bekijk hier een greep uit de pionierende bedrijven en organisaties in Zeeland

Land van pioniers

Eerlijk is eerlijk: Zeeland is geen Nieuw-Zeeland.  Een pionier hoef je niet te zijn om hier te wonen en werken. Je hebt hier alles wat je nodig hebt. Toch vind je in Zeeland heel veel pioniers. Als je er oog voor hebt. Ondernemers die het lef hebben om buiten de gebaande paden te denken. Met zoveel ruimte, met land en water, Zeeuwse stormen en de zilte grond, ontstaan nieuwe ideeën en unieke kansen haast vanzelf. Het is aan jou om ze te grijpen.

Rootzz is een netwerk voor hbo- en wo-studenten en jong professionals. Hier komen jongeren samen die een band hebben met Zeeuws-Vlaanderen. Maar dat niet alleen. Op tal van gelegenheden ontmoeten zij ondernemers, managers én pioniers. Juist die laatste groep heeft mensen nodig met een goede kop verstand, lef en een mentaliteit die Zeeuwen zo kenmerkt: niet lullen maar poetsen. Of je nu gaat pionieren bij een startende onderneming, meewerkt aan een Zeeuwse innovatie of je eigen ideeën op de markt wil brengen, Zeeland biedt je de ruimte om te starten en dijken van mensen om je goed te begeleiden. Zo ondersteunt Impuls Zeeland bedrijven die willen innoveren, investeren, vestigen en zelfs internationaliseren.