Werken in de Zeeuwse Zorg en Welzijn sector

Verzorgende met cliënt op de gang van het woonzorgcentrum WVO  Zorg. Werken in de Zeeuwse Zorg en Welzijn sector bied zorgprofessionals volop kansen!
Zorg Zeeland - Verzorgende in de ouderenzorg met cliënt
Cliënt in de ouderenzorg met een zorgprofessional in Zeeland - Wist je dat in Zeeland zorg een van de grootste sectoren is?

Werk dat er écht toe doet

Werken in de Zeeuwse Zorg en Welzijn sector betekent werk doen dat er écht toe doet. In Zeeland heb je door korte lijntjes intensief contact met patiënten en collega's en kun je het verschil maken. In Zeeland zijn er tal van zorgorganisaties waar je van toegevoegde waarde kunt zijn. Lees hier wat deze sector jou te bieden heeft!

Persoonlijk contact en ruimte om je stempel te drukken

Hier in Zeeland ben je als zorgprofessional écht met de mensen bezig. Je bent van toegevoegde waarde én je kunt jouw ideeën voor een betere zorg in de praktijk brengen. De zorg en welzijn sector blijft gefocust op het verbeteren van de zorg en staat voor grote uitdagingen. Mensen worden ouder en de zorgvraag verandert.

Volop kansen voor zorgprofessionals

Er is een grote vraag naar zorgprofessionals op álle gebieden. Daarom is alles erop gericht om goed te organiseren, nieuwe kansen te zoeken en samen te werken. Het toerisme is sterk ontwikkeld in Zeeland. Dat betekent ook iets voor het zorgtoerisme. Wist je dat er jaarlijks 1400 mensen hun nierdialyse met een vakantie op de Banjaard in Kamperland combineren? Daar is organisatiekracht voor nodig.

Innovatie in de zorg

In de zorg is het belangrijk om te blijven innoveren. Nieuwe (technologische) ontwikkelingen dragen bij om hulpbehoevenden sneller en beter te helpen. Wist je dat door technologische ontwikkelingen er steeds meer nieuwe behandelingen beschikbaar komen? Van E-health waarbij zorg op afstand geleverd wordt of Virtual Reality dat kan worden ingezet bij pijnbestrijding tot hyperbare zuurstoftherapie waarbij zuurstoftekort in beschadigd weefsel wordt opgeheven. De komende jaren is technologische innovatie een speerpunt. Door een doelgerichte aanpak en nieuwe methoden kunnen we effectief te werk gaan. En dat is waar we voor gaan. Ook het AWOZ (Academisch Werkplaats Ouderenzorg Zeeland) is een goed voorbeeld van een bijdrager in de Zeeuwse zorg innovatie. Samen verbeteren we de kwaliteit van leven en het welzijn van ouderen in Zeeland.

Netwerkorganisatie ViaZorg

ViaZorg werkt als verbinder in de Zeeuwse zorg- en welzijnssector en brengt organisaties en medewerkers uit de sector met elkaar in contact. Voor instroom, doorstroom en het behoud van goed personeel. Bijna alle Zeeuwse organisaties zijn aangesloten, uit alle deelsectoren. Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg, Kinderopvang, Kraamzorg, Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg, Welzijn en maatschappelijke dienstverlening en twee ziekenhuizen. Ook opleiders Scalda, HZ University of Applied Sciences en Hoornbeeck College zijn nauw betrokken.  

De voordelen voor jou!

Werken in de zorg en welzijn sector in Zeeland is veelzijdig en afwisselend. Met daarbij gegarandeerd een baangarantie en vele boeiende doorgroeimogelijkheden. Dat belangrijke werk voer je uit in een mooie provincie die je graag van harte verwelkomt! Met haar vriendelijke karakter, rijke cultuur en prachtige natuur heeft Zeeland jou iets extra's te bieden. Oh ja, vergeet ook die extra zonuren niet. Daar kan je tijdens je pauzes en aan het einde van je dienst nog extra lang van genieten. Kortom, wanneer je voor de Zorg in Zeeland kiest, krijg je daar veel voor terug! Kom jij ons versterken?

Bekijk verhalen van zorgprofessionals die je voor gingen!

In een serie van acht video's laten we het leven van een zorgprofessional in Zeeland zien. Als zorgprofessional maak je dagen mee die je niet snel zult vergeten. Als je na je werk dan kunt ontspannen door in de duinen te gaan hardlopen of een duik in de zee te nemen, maakt die spanning al snel plaats voor ontspanning. Dat is het voordeel aan wonen en werken in Zeeland. Je vindt hier rust wanneer je dat wilt, maar ook de drukte en gezelligheid. Een gebied met veel mogelijkheden en kansen. Zowel professioneel als in je vrije tijd vind je hier alles wat je maar zoekt! 
Meer weten over

Leven en werken in Zeeland