Werken in de zorg

Verzorgende met cliënt op de gang van het woonzorgcentrum WVO  Zorg
Zorg Zeeland - Verzorgende in de ouderenzorg met cliënt
Cliënt in de ouderenzorg met verzorgende - Wist je dat in Zeeland zorg een van de grootste sectoren is?

Werken in de zorg

Werken in de zorg is werk dat er écht toe doet. Je hebt hier echt contact met mensen en je kunt het verschil maken. In Zeeland zijn er tal van zorgorganisaties waar je van toegevoegde waarde kunt zijn. Bekijk hieronder wat deze sector in Zeeland jou te bieden heeft!

Kansen voor zorgprofessionals

Hier in Zeeland ben je als zorgprofessional écht met de mensen bezig. Je bent van toegevoegde waarde én je kunt jouw ideeën voor een betere zorg in de praktijk brengen. De zorg en welzijn sector blijft gefocust op het verbeteren van de zorg en staat voor grote uitdagingen. Mensen worden ouder en de zorgvraag verandert.

Er is een grote vraag naar zorgprofessionals op álle gebieden. Daarom moeten we organiseren, nieuwe kansen zoeken en samenwerken. Net als bijvoorbeeld in het zorgtoerisme. Wist je dat er jaarlijks 1400 mensen hun nierdialyse met een vakantie op de Banjaard in Kamperland combineren?

 

Netwerkorganisatie ViaZorg

ViaZorg werkt als verbinder in de Zeeuwse zorg- en welzijnssector en brengt organisaties en medewerkers uit de sector met elkaar in contact. Voor instroom, doorstroom en het behoud van goed personeel. Bijna alle Zeeuwse organisaties zijn aangesloten, uit alle deelsectoren. Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg, Kinderopvang, Kraamzorg, Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg, Welzijn en maatschappelijke dienstverlening en twee ziekenhuizen. Ook opleiders Scalda, HZ University of Applied Sciences en Hoornbeeck College zijn nauw betrokken.  

Ouderenzorg

Thuis in het Zeeuwse Verpleeghuis

Samen tuinieren met ouderen bij Ter Weel

Werk-privé balans

Als arts in Zeeland

Operatie bij ziekenhuis ZorgSaam

Maak het verschil

In de gehandicaptenzorg

Zuidwester locatie ouderen gehandicaptenzorg Hoeksche Waard Rotterdam

Persoonlijke aanpak

Als huisarts in Zeeland

Huisbezoek door de huisarts
01
04

Zeeland zorgt voor jou

Werken in de zorg en welzijn sector in Zeeland is veelzijdig en afwisselend. Met daarbij gegarandeerd een baangarantie. En vele boeiende doorgroeimogelijkheden. Het is belangrijk werk in een mooie provincie, die je graag van harte verwelkomt. Met extra zonuren. Zeeland zorgt graag voor jou. Met haar vriendelijke gemoed, cultuur, natuur. Kom jij dan voor de Zeeuwen zorgen?

Innovatie in de zorg

In de zorg is het belangrijk om te blijven innoveren. Nieuwe (technologische) ontwikkelingen dragen bij om ouderen sneller en beter te helpen. 

Wist je dat door technologische ontwikkelingen er steeds meer nieuwe behandelingen beschikbaar komen? Van E-health waarbij zorg op afstand geleverd wordt of Virtual Reality dat kan worden ingezet bij pijnbestrijding tot hyperbare zuurstoftherapie waarbij zuurstoftekort in beschadigd weefsel wordt opgeheven. De komende jaren is technologische innovatie een speerpunt. Door een doelgerichte aanpak en nieuwe methoden kunnen we effectief te werk gaan. En dat is waar we voor gaan. Het AWOZ (Academisch Werkplaats Ouderenzorg Zeeland) is een goed voorbeeld van een bijdrager in de Zeeuwse zorg innovatie. Samen verbeteren we de kwaliteit van leven en het welzijn van ouderen in Zeeland.

Meer weten over

Het Zeeuwse leven