HomeHome
Home
Live-work
Woningen

Waar wil jij wonen in Zeeland?

Wonen in Zeeland betekent mogelijkheden. Veel mogelijkheden. In Zeeland heb je de vrije keuze. Wil je wonen aan het strand? Of strijk neer op het platteland. Leef je droom in je eigen boerderij. Of kies voor een huurwoning in één van de Zeeuwse steden of dorpen. Kriebelt het al? Lees hier over de mogelijkheden met betrekking tot wonen in Zeeland!

Verhuizen naar Zeeland

Overweeg je om te verhuizen naar Zeeland? Hier kun je wonen zoals jij wilt. Wonen aan zee. Landelijk wonen. Vrij wonen op het Zeeuwse platteland. Wonen aan de grachten in één van de top 10 monumentale steden van Nederland. Of in een appartement midden in de stad. Noem het maar op, in Zeeland vind jij je droomwoning. Benieuwd hoe het is om in een Zeeuwse stad zoals Middelburg te wonen? Lees dan over hoe Henri de stap heeft gezet en is verhuisd van Delft naar Middelburg met zijn gezin.

De belangrijkste reden om naar Zeeland te verhuizen: meer ruimte om jouw droom te realiseren. Een atelier maken in een boerenschuur? Een moestuin of kippenhok achter je huis. Eindelijk écht duurzamer gaan leven. Kinderen die een boomhut bouwen in de tuin. Paardrijden in de duinen. Spelen aan zee. Meer in balans zijn, iedere dag. Niet alleen op vakantie. Wil je meer weten over leven in Zeeland? Of ben je al helemaal overtuigd? Lees dan snel verder en vind jouw droomwoning!

Huren in Zeeland

Gaat je voorkeur liever uit naar het huren van een woning? Ook dat is mogelijk in Zeeland. Via Zuidwestwonen vind je een overzicht van beschikbare huurwoningen in Zeeland. Ben jij dus woningzoekende? Dan is het aan te raden om je hier in te schrijven. Alleen dan kan jij via één van de aangesloten woningcorporaties een huurwoning zoeken. Wij hebben de aangesloten woningcorporaties hieronder voor je op een rijtje gezet: 

In Zeeuws-Vlaanderen kun je daarnaast terecht bij Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en bij Woonstichting Hulst voor het vinden van een geschikte woning.

Monumentaal wonen

Wonen in een pand met geschiedenis? Misschien is monumentaal wonen wel iets voor jou. De rijke geschiedenis is terug te zien in de mooie details. Van Middelburg tot Zierikzee; monumentaal wonen kan in Zeeland! Benieuwd welke monumentale woningen er nu te koop staan in Zeeland? Neem een kijkje!

Nieuwbouwprojecten in Zeeland

De zoektocht naar jouw droomwoning kan, vooral gezien de huidige woningmarkt, lastig zijn. Gelukkig wordt in Zeeland hard gewerkt aan moderne en energiezuinige nieuwbouwwoningen. Of je nou middenin de natuur wilt wonen of aan de rand van de stad, door heel Zeeland en op allerlei unieke plekken vind je nieuwbouwprojecten. Ontdek uit welke nieuwbouwprojecten je kunt kiezen!

Nieuwbouwproject in Vlissingen

De ZeeLandToren

Stoer, robuust en industrieel: dat kenmerkt het typisch Vlissingse ontwerp van de ZeeLandToren. Een nieuw baken voor Zeeland, en landmark voor het Scheldekwartier, een nieuw maritieme stadswijk in Vlissingen. Het gebouw refereert naar de plek én de scheepsbouw. Een appartementencomplex met uitzicht op zee. In 2015 ontworpen door onder andere Alwin Reedijk, werkzaam als architect bij WTS Architecten. Benieuwd? Alwin vertelt erover in de video!

Om deze video af te kunnen spelen dien je de marketingcookies te accepteren,wijzig hier je cookie instellingen

Benieuwd naar koopwoningen in Zeeland?

Bekijk hieronder welke woningen er op Funda te koop staan!

Koopwoningen op Funda

Of kies zelf je favoriete woonomgeving!