Watersport in Zeeland

Watersport in Zeeland tijdens het DAM-X evenement
Bij het Veerse Meer zie je welke watersporten Zeeland allemaal heeft
Watersport in Zeeland

Zeeland, ideale watersportomgeving

Als je een échte watersportliefhebber bent, dan breng je niet alleen een bezoek aan Zeeland. Dan woon je er. Hoe fijn is het dat je na je werk binnen 15 minuten aan het water staat om je favoriete sport te beoefenen. Lees hier meer over watersporten en waar je de beste hotspots in Zeeland vindt!

De watersport hotspots in Zeeland 

Met bijna altijd wind en de hoeveelheid water in Zeeland kan jij perfect jouw watersport beoefenen. Zeeland heeft verschillende locaties die geschikt zijn voor vele verschillende watersporten- en activiteiten. En we liegen niet. Waar je ook woont in Zeeland, binnen 15 minuten sta je aan het water. Neem bijvoorbeeld de Brouwersdam, tussen Schouwen en Goeree. Dit is zo’n hotspot voor liefhebbers van extreme sporten. Je kunt er overigens ook heerlijk windsurfen, zwemmen en suppen. En elk jaar wordt in oktober aan de Grevelingenzijde van de dam het DAM-X event gehouden. Bekijk hieronder welke locatie jouw favoriete hotspot is!

Ontdek de verschillende watersporten

Watersportliefhebbers zijn helemaal in hun element in Zeeland. In de vele watersportgebieden zijn er zoveel leuke activiteiten te doen. Denk aan kitesurfen, (golf)surfen, waterskiën, wake-boarden, blow-karten, suppen, kajakken en kanoën. Ook zwemmen in één van de vele open wateren die Zeeland rijk is, is een optie. En wat dacht je van snorkelen of duiken? Of ga je liever relaxed een stukje varen in Zeeland? Meer weten over de verschillende watersporten in Zeeland?

Alvast wat voorpret?

Bekijk de filmpjes

Verken Zeeland vanaf je SUP board

Lekker vanaf je SUP board Zeeland verkennen? Goed idee! Al suppend kom je langs bijzondere plekken die te voet niet bereikbaar zijn. Je kunt in Zeeland op verschillende plaatsen suppen. Op het Veerse Meer bijvoorbeeld. Peddel van eiland naar eiland en geniet van de Zeeuwse natuur. Maar wist je dat je ook door de verschillende steden in Zeeland kunt suppen? Door de grachten van Middelburg of Goes bijvoorbeeld. Hier zijn de karakteristieke grachtenpanden je uitzicht. Of door de stoere havenstad Vlissingen. Een unieke ervaring!

Suppen in de natuur of door de stad

Kies jouw favoriet

Paradijs voor duikers

Duikers komen van heinde en ver naar de Zeeuwse duikplekken, vooral naar de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Niet voor niets werd in deze wateren het wereldkampioenschap onderwaterfotografie gehouden in 2015. De kleurrijke onderwater natuur is er echt prachtig en bijzonder. Heb je niks met duiken, ga dan eens snorkelen. Net onder de waterspiegel is al zoveel moois te zien! 

Maak verder kennis met

verschillende watersporten