HomeHome
Home
Visit
Ontdekken
Grevelingenmeer
Luchtfoto Grevelingenmeer Zeeland

Het Grevelingenmeer

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Met het helderste water van heel Nederland een geliefd watersportgebied. De Brouwersdam en de Oosterschelde grenzen aan het meer. Hier verbindt het water bijzondere flora en fauna. Of je nu kiest voor een ontspannen vakantie met de hele familie. Of een actief dagje uit met de ideale omstandigheden. Het contrastrijke natuurgebied biedt ongekende mogelijkheden voor iedereen.

Unieke natuur

Wie wandelt of fietst langs de Grevelingen ziet, voelt, ruikt, hoort en proeft meer. Ontmoet bijzondere vogels, wilde paarden en spot zeehonden. Te voet, te fiets of per boot. Met het knooppuntennetwerk in Zeeland stel je zelf je fietsroute of wandelroute samen. Zoek je meer uitdaging? Leef je uit op een mountainbike op het 4,7 kilometer lange parcours aan de Brouwersdam bij Port Zélande. Naast een spannende rit door het bos en het struweel, is er ook het nodige klimwerk in de duinen. Tussendoor rijd je via grasvelden langs het water met mooie vergezichten.

Zeehonden spotten

Als je langs het water fietst of wandelt kan je met een verrekijker de zeehonden bij de Roggeplaat zien zonnen. Ook bij de sluizen van de Brouwersdam aan de Noordzeezijde zijn regelmatig zeehonden te zien. Wil je ze van nog dichterbij zien? Dan is een excursie een goed idee!

Watersport paradijs

Door het ontbreken van zware stroming, maar met de aanwezigheid van een zeewind, is het Grevelingenmeer ideaal voor verschillende soorten watersport. Wie naar het meer kijkt, ziet overal bedrijvigheid. Zeil-, vissers- en motorbootjes, waterskiërs, surfers en duikers die terug komen van hun ontdekkingstocht onder water. Geen doorgewinterde watersporter? Geen probleem. Instructeurs van de duik-, zeil- en surfscholen leren je graag de kneepjes van het vak.

Waterjump

Een schans van bijna 8 meter hoog, 25 meter lang en 5 meter breed. De Waterjump op de Brouwersdam is voor echte waaghalzen die hier adembenemende sprongen op het water kunnen maken. Durf jij het aan?

Watersporten

op en in de Grevelingen

Wonderlijke onderwaterwereld

Het grootste zoutwatermeer van West-Europa is een onderwaterparadijs. Met als grote uitdaging: duiken naar wrakken. De klei- en zanddeeltjes zijn door het stilstaande water naar de bodem gezakt, waardoor je onder het water een helder zicht hebt. Van anemonen, grondel, muiltjes en paling tot botervisjes en haring. Nog geen duikervaring? Geen probleem. De Grevelingen is een uitstekend gebied om kennis te maken met de unieke onderwaterwereld van de Delta.

Tiny Sea Forest

Wist je dat er een uniek natuurgebiedje ligt in de Grevelingen? In samenwerking met Rijkswaterstaat Zee en Delta en Staatsbosbeheer is een paar jaar terug het eerste tiny sea forest aangelegd, een bijzonder onderwaterbos, vol met onderwaterstructuren zoals boomstammen en oesterbanken. Hierdoor kan het ecosysteem zich herstellen en trekt het nieuw leven aan. Doordat re ook groot zeegras is aangeplant, kunnen veel vis- krab en zeeduizendpoten hier veilig hun kroost groot brengen.  

 

Verken de onderwaterwereld

van de Grevelingen

Culinair Grevelingen

In en om de Grevelingen wordt elke dag een waar culinair feestje gevierd. De Grevelingse kokkels en paling worden door veel restaurants in de omgeving vers geserveerd. Wie iets van het meer afwijkt, wordt beloond met allerlei eerlijke producten uit de boerderijwinkels, zoals schorseneren, pastinaak, boomgaardfruit, aardbeien, scharreleitjes, boerenkaas en zelfs Schouwse wijn.

Visserijdagen Bruinisse

Hoewel het programma elk jaar wisselt, staat Bruinisse medio juli drie dagen bol van de festiviteiten en activiteiten. Miss Visserij, de braderie en een feestavond staan in ieder geval op het uitgebreide en afwisselende programma.