HomeHome
Live-work
Culinair en food

Culinair en food in Zeeland

Geniet van alles wat er uit de zee komt, vers op je bord. In Zeeland kan je culinair genieten. Culinair en food in Zeeland.
Chef-koks weten wel raad met de producten uit onze eigen zee, in Zeeland heb je volop keuze uit diverse sterrenrestaurants.
Een pan verse mosselen, zo uit de Oosterschelde gehaald.  In Zeeland kan je culinair genieten van alle producten uit de zee.

Wonen in een culinaire provincie zoals Zeeland

Wij, Zeeuwen, zijn trots op onze streekproducten en dat laten we maar al te graag zien. Het zit in ons DNA. Van culinaire hoogstandjes in één van de sterrenrestaurants tot innovaties in de agri- en seafood sector. Culinaire fijnproevers en lekkerbekken zitten in Zeeland op de juiste plek. En het mooie hiervan? Het is voor iedereen toegankelijk. 

 

Zeeland, een culinaire provincie

Waarom Zeeland een culinaire provincie is, is geen hogere wiskunde. De nabijheid van de zee, de zilte lucht, kalkrijke bodem, en tel daar de benodigde zonuren bij op, zorgen voor de ideale bron voor de befaamde Zeeuwse streekproducten. Je hebt hier toegang tot pure mooie producten zo uit de zee of van het land. Chef-koks kiezen daarom voor Zeeland als thuisbasis voor hun toprestaurants en verwerken creatieve ondernemers deze unieke Zeeuwse smaak in hun eindproducten. 

Zeeland is daarom een bakermat voor fijnproevers, maar zorgt hierdoor ook voor veel werkgelegenheid in Zeeuwse topsectoren zoals de horeca, toerisme en food sector. Benieuwd wat deze culinaire provincie allemaal te bieden heeft? 

Ontdek de smaak van Zeeland

Culinaire liefhebbers halen hun hart op in Zeeland. Schets je een beeld in dat je iedere zomer zelf je mosselen raapt en ze vervolgens zelf klaar maakt om ze met een frisse witte wijn op te peuzelen. Of dat je keuze hebt om bij één van de sterrenrestaurants die Zeeland rijk is, te gaan dineren. Want ja, Zeeland telt maar liefst tien Michelinsterren. Of plof neer op het terras van jouw favoriete café en bestel één van de vele lokale bieren. Ontdek de smaak van Zeeland!

Lekkerder bij de boer

In Zeeland vind je veel boerderijwinkels, groente- en fruit stalletjes, imkerijen, kwekerijen, maar ook vers automaten en melktaps waar jij je producten kunt halen. Verser dan dit krijg je het niet! Haal je boodschappen in één keer bij een boerderijwinkel óf fiets je boodschappen bij elkaar en geniet ondertussen van het verrassende landschap. Gewoon onderweg naar huis vanuit je werk of op je vrije dag. In de gratis en van oorsprong Zeeuwse app 'Lekkerder bij de Boer' vind je een handig overzicht van alle verkooppunten die bij jou in de buurt zijn. De boer is altijd in de buurt.

Haal een beetje Zeeland in huis

Zeeland is bij uitstek een culinaire provincie. Van culinaire hoogstandjes tot de overheerlijke Zeeuwse bolussen en babbelaars. Kan je niet wachten? Haal alvast een beetje Zeeland in huis door zelf aan de slag te gaan met één van onze recepten!