HomeHome
Leven in Zeeland

Ontdek het leven in Zeeland

Watersport in Zeeland
Monumentale panden aan de haven van Middelburg
Kinderen muziek bevrijdingsfestival Vlissingen

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust

Leven in Zeeland is leven in een land met water, dijken en bruggen. Oneindige vergezichten. De zon die weerspiegelt op het water. Het geluid van de kabbelende golven, altijd dichtbij. Waar je ook woont. Hier leef je gezond. Vol frisse lucht. De mensen zijn relaxed. De sfeer vriendelijk en persoonlijk. Hier voel jij je thuis. Welkom in Zeeland.

Leven met de zee

Zeeland is land in zee. Verbonden door bruggen, dammen, tunnels en dijken. Hier sta je binnen 15 minuten rijden altijd aan het water. Waar je ook woont in Zeeland. Geniet van de kust na óf voor je werk. Hardlopen in de duinen. Uitwaaien aan zee. Tot in de late uurtjes kletsen en feesten, terwijl de zon ondergaat in de zee. Van festivals tot charmante monumentale steden vol gezellige terrassen, ateliers en bijzondere boutique winkels. Het ultieme vakantiegevoel beleef je in Zeeland. En juist als inwoner.

Benieuwd hoe het Zeeuwse leven eruit ziet? Lees persoonlijke verhalen van (nieuwe) inwoners en ontdek of het ook iets voor jou is.

Wonen zoals jij wilt

In Zeeland kan je wonen zoals jij wilt. Hier vind je betaalbare huizen. Huur of koop. In een klein huisje op de dijk. In een licht appartement, dichtbij alle voorzieningen, midden in de stad. Wonen in charmante oude boerderij met dieren om je heen. Of toch liever zelf bouwen, aan het water of in het groen? Of kies je voor één van de innovatieve nieuwbouwprojecten? Maar waar je ook woont, het uitzicht verveelt nooit. Benieuwd of wonen in Zeeland wat voor jou is? 

Ruimte voor jou en je gezin

Toe aan meer ruimte, binnenshuis maar ook buiten? Duurzamer leven met je eigen moestuin op vruchtbare Zeeuwse kleigrond? Een fijne plek voor de kids om veilig te spelen en waar ze zelf naar school kunnen lopen? 

Kwalitatief, kleinschalig en persoonlijk onderwijs. Buren die elkaar kennen én elkaar helpen. Na je werk op de fiets een ijsje halen bij het strand. Sporten in de duinen. Zomaar een paar redenen waarom Zeeland een fijne plek is voor gezinnen. Waarom kinderen hier graag opgroeien. En waarom volwassenen hier gelukkiger zijn

10 redenen waarom het leven hier goed is

Met zoveel zonuren, en meer vrije tijd door een gebrek aan files, is het hier volop genieten. Iedereen is anders. Zoveel mensen, zoveel wensen. Maar met zoveel voordelen kan bijna iedereen hier landen. Benieuwd naar de 10 redenen waarom het Zeeuwse leven zo goed is?

  • De meeste zonuren vind je hier in Zeeland
  • De heilzame werken van de zee op lichaam en geest
  • Alle ruimte om ontspannen te leven, werken en te ondernemen
  • Ontspannen sfeer en persoonlijk contact
  • Betaalbare huizen en uitstekend onderwijs
  • Rijk cultureel leven, vol festivals en ruimte voor kunst
  • Wonen in een culinaire provincie met Zeeuwse zaligheden zó uit de zee
  • Laagste bevolkingsdichtheid van Nederland
  • Goede bereikbaarheid: binnen een uur in Rotterdam, Breda en Antwerpen
  • Minder stress: geen tot weinig files, en laagste licht- en luchtvervuiling.

Ontdek het zelf!

Het leven in Zeeland is fijn