HomeHome
Home
Visit
Wat te doen
Families en kinderen
Met kinderen op stap in Zeeland - Strand Zoutelande

Met kinderen op stap in Zeeland

Slapen op een stapelbed. Spelen op het strand. Zeeland is de ideale bestemming voor families met kinderen. Maar als het weer even niet mee zit, dan zul je soms het vermaak binnen moeten zoeken. Wat voor weer het ook is, we geven je graag wat inspiratie voor een topvakantie met kinderen!

Speeltuinen

Spelen voedt de fantasie van kinderen. Een speeltuin binnen of buiten is de plek om je uit te leven. Klimmen, klauteren, rennen, verstoppertje doen. Van een glijbaan en een klimtoestel bij de jachthaven, tot overdekte speeltuinen in het Zeeuwse achterland; Zeeland kent veel verschillende speeltuinen. Molen de Jonge Johannes bijvoorbeeld. Een heerlijk pannenkoekenrestaurant én een speelparadijs. 

Wandelingen voor het hele gezin

Zeeland is rijk aan mooie wandelroutes. Maar soms zijn de gewone wandelroutes wat saai voor kinderen. Daar hebben we iets op bedacht! De Parelroutes. Dit zijn wandelingen voor het hele gezin. De routes zijn maximaal vijf kilometer lang en zijn interactief. Routes kunnen opdrachten bevatten of speurtochten. Geluids- en beeldfragmenten voor op de smartphone maken het helemaal af. De omgeving komt tot leven en wordt onderdeel van de wandeling. Bekijk hier de Parelroutes!  

Veilig zwemmen aan zee

Parasol mee, zonnebrandcrème, emmer en schep paraat en vergeet je handdoek niet! Zeeland kun je eigenlijk niet bezoeken zonder te gaan zwemmen! Veilig zwemmen in zee doe je bij bewaakte stranden. Op de borden bij de strandovergangen zie je of er strandwachten aanwezig zijn. In Zeeland zijn tal van mooie stranden!

Met de kinderen is een familiestrand het leukst. Speciaal voor de allerkleinsten zijn er grote palen met grote figuren erop, zodat ze altijd de weg terug kunnen vinden. De strandwachten en EHBO zorgen voor een veilige stranddag. Mocht de kleine onverhoopt toch in een schelp gaan staan, dan is hulp vlakbij. 

Zwembaden in Zeeland

Houdt jouw kindje niet van het zand en de zee? Geen probleem. In de zomerperiode zijn er ook verschillende openlucht zwembaden geopend, bijvoorbeeld Zwembad StelleplasOpenluchtzwembad Aardenburg en het sportcentrum Vliegende Vaart in Terneuzen.

Ook binnenzwembaden zijn er genoeg. Van het Vrijburgbad in Vlissingen tot het subtropisch zwembad op Roompot Beach Resort in Kamperland. Er is veel keuze. 

De mooiste binnenzwembaden

van Zeeland

Alle dagattracties in Zeeland

Er is nog veel meer te doen in Zeeland. Op dagattractieszeeland.nl vind je allerlei Zeeuwse dagattracties. Veel plezier!