Gezonder leven in Zeeland

Waar heb jij zin in? Uurtje surfen na je werk of liever genieten van de wind in je haren tijdens een strandrit? In Zeeland kan het. Waar je ook woont, binnen 15 minuten sta je op het strand. Dat doet je goed. Die rust, de ruimte en de zilte zeelucht. Uit onderzoek blijkt dat het stadsleven afbreuk doet aan je gezondheid. Chaos, stress en vervuiling zorgen voor onbalans in geest en lichaam. Coastal living zorgt voor een betere balans tussen werk en privé.

  • De meeste zonuren
  • Werk-privé balans
  • Gezond leefklimaat

Genieten van pure streekproducten, recht uit de zee of van het land.

Mosselen eten in Zeeland

Vind de ideale plek om rustig te werken

kasteel westhove oostkapelle

Na of voor je werk sporten op het Zeeuwse strand.

Essentrics op het Zeeuwse strand

Kom tot jezelf in de natuur.

Genieten van de Zeeuwse natuur
01
04

Tuinen en natuurparken

Naast de heerlijke streekproducten en rustgevende standen kun je in je vrije tijd ook je hoofd leeg maken in de mooie tuinen en natuurparken in Zeeland. Een bloemetje plukken om je huis op te fleuren, een kop thee met een stuk huisgemaakt appelgebak na een lange werkdag of eindeloos struinen door het Zeeuwse landschap. Pak je laptop en vind hier een plek om rustig te kunnen werken. Van pluktuinen en theetuinen tot landschapstuinen en natuurparken, één ding is zeker: je komt er optimaal tot rust.

Nu kun je natuurlijk niet wachten om meer te lezen over de Zeeuwse tuinen en natuurparken ;) Lees wat ze zo leuk maken en waar je ze kunt vinden!

De kracht van het eilandleven

Wist je dat het sterftecijfer in Zeeland het laagst is van heel Nederland? Zeeuwen worden écht ouder dan elders in ons land en krijgen de meeste kaarsjes op hun verjaardagstaart. De rust, ruimte en de zee zorgen voor een gezond leefklimaat. Zeeland is een ‘blue zone’ in Nederland net als Sardinië, Okinawa en Ikaria. Het zonnige eilandleven houdt ons gelukkig en fit. Zo wordt er vaak op het strand gesport of yogasessies gegeven. Dát is nog eens ontspannen! 

Wil je tips om te te 'onthaasten in Zeeland?' kijk dan hier!

Inspiratie opdoen?

In Zeeland kun je doen waar jij zin in hebt. Stedentrip? Festivals? Theater of musea bezoeken? Urenlang wandelen in één van de prachtige natuurgebieden of sporten op het strand? Weinig mensen weten dat we ook bossen hebben in Zeeland, ga bijvoorbeeld eens naar Boswachterij Westenschouwen. Van een klimpark tot idyllische verscholen meertjes en mountainbike routes, hier kan het.

Niet zo'n buitenmens? Ook binnen kun je je perfect vermaken. Zo hebben de badplaatsen Domburg en Cadzand een officiële bad status. Bezoek één van hun luxe wellness resorts en kom heerlijk tot rust.