HomeHome
Home
Visit
Eilanden
Walcheren
Vlissingen
Boulevard Vlissingen

Vlissingen

Vlissingen is een stad vol contrasten. Het contrast van de oude 17e -eeuwse binnenstad en het industriële van een 21e -eeuws nieuw stadsdeel. Hier vind je strand, stad én haven. Ontdek deze stoere stad aan zee, met iedere dag en ieder seizoen een andere beleving!

Vlissingen, een stoere stad aan zee

Vlissingen behoorde, samen met andere Zeeuwse steden, in de 16e tot de 18e eeuw tot de toonaangevende handelssteden van de Republiek der Verenigde Nederlanden. In de 19e en 20e eeuw was Vlissingen de industriële bakermat van Zeeland. In deze eeuw is Vlissingen dé plek met moderne architectuur. Het contrast van de Gouden Eeuw en het industriële verleden en heden is een unieke toeristische beleving in Zeeland op zich.

Vlissingen heeft zich ontpopt tot een moderne en stoere stad aan zee. Het Scheldekwartier, een nieuw stadsdeel van Vlissingen, is een goed voorbeeld waar industrieel erfgoed en moderne architectuur gecombineerd wordt tot prachtige bezienswaardigheden. Bovendien kan je hier heerlijk wandelen langs de kade met uitzicht op de mooiste jachten en schepen. Je kijkt je ogen uit!

 

Wat te doen in Vlissingen

MuZEEum

Vlissingen is strategisch gelegen aan de Westerschelde, vanwaar al eeuwenlang de schepen uitvaren richting de wereldzeeën maar feitelijk ook de toegang is tot de haven van Antwerpen en Gent. Door bijzondere inwoners, zoals Michiel de Ruyter, zijn er veel verhalen te vertellen en is veel daarvan nog terug te zien. Leer Vlissingen en de maritieme geschiedenis van Zeeland beter kennen tijdens een bezoek aan het MuZEEum!

Boulevard van Vlissingen

De boulevard van Vlissingen werd in de jaren ‘90 nog geheel vernieuwd. Aan de gehele boulevard zijn verschillende restaurants en terrassen te vinden met prachtig uitzicht op zee. Wil je het plaatje helemaal compleet maken? Neem dan plaats op het strandterras van Pier 7 en geniet van een heerlijk frisse maaltijd met je voeten in het zand of dineer op een unieke locatie zoals in de Gevangentoren. De boulevard leent zich ook perfect uit om even lekker uit te waaien tijdens een wandeling of fietstocht, want auto’s zijn hier te gast! Het perfecte vertrekpunt om al fietsend of wandelend het groene eiland van Walcheren te ontdekken. Verdiep je hier in het wandelnetwerk en fietsroutes op Walcheren.

Evenementen in Vlissingen

Vlissingen is de evenementenstad van Zeeland met tal van culturele evenementen. Denk bijvoorbeeld aan Festival aan Zee, Festival Onderstroom of Bevrijdingsfestival. Daarnaast vind je hier dé bioscoop van Zeeland: Cinecity, een bioscoop met 7 filmzalen en wat jaarlijks fungeert als podium voor het internationale filmfestival Film by the Sea. Kijk op de evenementenkalender voor meer evenementen in Vlissingen.

De kunstroute

Vlissingen heeft een beschermd stadsgezicht en telt zo’n 300 monumenten in het oude stadscentrum. Daarnaast heeft de stad veel kunst in openbare ruimte. De kunstroute leidt langs al deze verschillende kunstwerken verspreid door de havenstad Vlissingen. Naast deze kunstroute, zijn er natuurlijk nog meer fietsroutes in en rond Vlissingen!