Boulevard Vlissingen

Vlissingen

Vlissingen is de perfecte stad om jouw stedentrip te combineren met een zonvakantie. Loop over de langste boulevard van Nederland, spendeer avonden op het strand, verdiep je in de geschiedenis die Vlissingen kent of shop bij de leukste winkels en boetiekjes. Ontdek deze alles-in-één stad!

Vlissingen, een stoere havenstad

De stad Vlissingen ligt aan de Westerschelde en is een échte havenstad. Je kunt de voorbijvarende schepen hier bijna aanraken! Door de ligging werd Vlissingen in de 17e eeuw steeds belangrijker, kreeg Michiel de Ruyter zijn naamsbekendheid en floreerde de handel. Om Vlissingen en de maritieme geschiedenis van Zeeland beter te leren kennen is een bezoek aan het MuZEEum een aanrader.

Vlissingen heeft zich ontpopt tot een moderne en stoere havenstad. Waarin industrieel erfgoed gerenoveerd wordt tot moderne bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld het Scheldekwartier, waar je kan wandelen langs de kade met uitzicht op de mooiste jachten en schepen. Of de Lasloods, een oude werkplaats, waar nu de dag verschillende evenementen georganiseerd worden. Daar zit zeker wat voor jou tussen! Kijk op onze evenementenkalender voor alle evenementen in Vlissingen.

Wat te doen in Vlissingen

De langste boulevard van Nederland

De boulevard van Vlissingen werd in de jaren ‘90 nog geheel vernieuwd. Aan de gehele boulevard zijn verschillende restaurants en terrassen te vinden met prachtig uitzicht op zee. Wil je het plaatje helemaal compleet maken? Neem dan plaats op het strandterras van Pier 7 en geniet van een heerlijk frisse maaltijd met je voeten in het zand of dineer op een unieke locatie zoals in de Gevangentoren. De boulevard leent zich ook perfect uit om even lekker uit te waaien tijdens een wandeling of fietstocht, want auto’s zijn hier te gast!

Bioscoop Cinecity

Vele filmliefhebbers vinden hun weg naar Vlissingen, want hier staat dé bioscoop van Zeeland: Cinecity. Het is een moderne bioscoop met 7 filmzalen en de allernieuwste films. Naast het grote filmaanbod bij Cinecity vindt er jaarlijks het internationale filmfestival Film by the Sea plaats. Dit is één van de belangrijkste culturele evenementen in Zeeland. De unieke locatie aan zee en het steeds verrassende programma maakt Film by the Sea elk jaar weer tot een feest.

De kunstroute

Vlissingen heeft een beschermd stadsgezicht en telt zo’n 300 monumenten in het oude stadscentrum. Daarnaast heeft de stad veel kunst in openbare ruimte. De kunstroute leidt langs al deze verschillende kunstwerken verspreid door de havenstad Vlissingen. Naast deze kunstroute, zijn er natuurlijk nog meer fietsroutes in en rond Vlissingen!