Kinderen muziek bevrijdingsfestival Vlissingen

Evenementen in Zeeland

Filmfestivals, sportevenementen, visserijdagen, straattheater, foodfestivals. Waar je ook van houdt, Zeeland organiseert het! Je kunt geen onderwerp bedenken of de Zeeuwen hebben er wel een evenement aan verbonden. Er is eigenlijk zoveel te beleven dat je het nooit allemaal in één keer kunt doen. Je kunt dus gerust nog een keertje terug komme ôôr! 

Sportevenementen

Met zoveel stranden is Zeeland de ideale locatie voor toffe sportevenementen. Van de kustmarathon Zeeland, welke de mooiste en de zwaarste marathon (42km) van Nederland genoemd, tot DAM-X; het grootste watersport evenement van Nederland. Wielrenners kunnen hun ei kwijt op de Tacx Pro Classic en veldrijders kunnen zich uitleven op Vestingcross in Hulst. Op zoek naar nog iets ruigers? Bezoek dan de Strandcross in Vlissingen en geniet van het brullende geluid van de crossmotoren op het Badstrand. 

Muziekfestivals

Naast de bekendste, Concert at Sea, organiseert Zeeland nog veel meer muziekfestivals. Voor iedere liefhebber is er wel iets te bezoeken. Van klassieke muziek op het Festival van Zeeuws-Vlaanderen, tot spectaculair straattheater én muziek op het vierdaagse festival Onderstroom in Vlissingen. Ook het Zeeland Nazomerfestival in Middelburg is ieder jaar een feestje en kent jaarlijks tienduizenden bezoekers. Houd je meer van intieme muziekfestivals? Ga dan eens naar VESTROCK, een 3 daags festival in Hulst. Geschikt voor jong en oud, met onder andere pop, dance en rockmuziek. 

Lees meer over

jouw favoriete Zeeuwse festival!

Visserijfeesten

Vissersdorpen als BruinisseYerseke en Breskens zetten eens per jaar het hele dorp op z'n kop. Met een gezellige braderie, live muziek, heerlijk eten en drinken én leuke activiteiten zul je je hier niet vervelen. Zo kun je bijvoorbeeld met echte mosselkotters meevaren. Aanschouw hoe vissen en schelpdieren bereid worden en proef die verrassende zilte smaken!

Evenementenkalender Zeeland

Zoals we al zeiden, de keuze is reuze. Dus wil jij weten wat er allemaal te doen is op het moment dat jij in Zeeland bent? Bekijk dan onze evenementenkalender. Hier vind je alle activiteiten; van markt tot theatervoorstellingen of festivals. Je kunt filteren op datum én op gebied, dat maakt het kiezen een stuk makkelijker.

Toffe evenementen

in de zomer

Goes Couture

Minder bekend maar zeker niet minder geliefd, dit stijlvolle Zeeuwse event! We hebben het natuurlijk over Goes Couture! Hét rode loper fashion event wat jaarlijks in het historische centrum van Goes plaatsvindt. Couturier Edwin Oudshoorn presenteerde dit jaar zijn prachtige collectie. Wellicht ken je zijn werk al, hij ontwerpt de jurken van onze eigen koningin Maxima én Nikki de Jager droeg zijn werk tijdens het 2021 Met Gala in New York. Zijn jurken, én ontwerpen van andere bekende couturiers zoals Mart Visser en Yves Saint Laurent zijn te bewonderen in de mode tentoonstelling Fashion & Art around Europe.  

Liefhebbers kunnen de mode tentoonstelling nog tot 30 oktober bezoeken.

Meer leuks om te doen

Naast de grotere evenementen in Zeeland is er natuurlijk nog veel meer leuks te doen. Bezoek eens een leuke markt, film of theatervoorstelling bijvoorbeeld. Ga mee op zeehondensafari. Of verwonder en proef in Sjakie's Chocolade Museum. Hieronder vindt je meer inspiratie!

Meer leuke activiteiten

in Zeeland