HomeHome
Home
Visit
Wat te doen
Evenementen
Kinderen en ouders genieten van evenementen in Zeeland. Elk evenement in Zeeland heeft zijn eigen stijl en publiek. Er is voor ieder iets leuks om te beleven.

De leukste evenementen in Zeeland

Filmfestivals, sportevenementen, visserijdagen, straattheater, foodfestivals. Waar je ook van houdt, Zeeland organiseert het! Je kunt geen onderwerp bedenken of de Zeeuwen hebben er wel een evenement aan verbonden. Er is eigenlijk zoveel te beleven dat je het nooit allemaal in één keer kunt doen. Je kunt dus gerust nog een keertje terug komen hoor! 

Sportevenementen

Met zoveel stranden is Zeeland de ideale locatie voor toffe sportevenementen. Van de kustmarathon Zeeland, welke de mooiste en de zwaarste marathon (42km) van Nederland genoemd, tot DAM-X; het grootste watersport evenement van Nederland. Wielrenners kunnen hun ei kwijt op de ZLM Tour en veldrijders kunnen zich uitleven op Vestingcross in Hulst. Op zoek naar nog iets ruigers? Bezoek dan de Strandcross in Vlissingen en geniet van het brullende geluid van de crossmotoren op het Badstrand.  

Festivals aan het water

Een land in zee is natuurlijk een uniek decor voor festivals en evenementen. Niet voor niets dat Zeeland festivals en evenementen heeft die over het hele land bekend zijn! Naast de bekendste, Concert at SEA, worden er in Zeeland nog meer festivals aan het water georganiseerd. Wat dacht je van Festival aan Zee op het strand van Vlissingen, Festival De Ballade aan het water in Terneuzen of Beachboom op de Brouwersdam? Op het vierdaagse festival Onderstroom geniet je aan het water in Vlissingen van spectaculair straattheater én muziek. Ben je een échte jazzliefhebber? Dan is Jazz by the Sea in Domburg een aanrader!

Kan je geen genoeg krijgen van activiteiten en evenementen rondom het thema water? Dan komt dat goed uit. 2023 én 2024 staan namelijk in het teken van Zeeland en de kracht van het water. Hiermee zetten we water gerelateerde activiteiten en evenementen in de spotlights. Meer weten over het themajaar en de achtergrond hiervan? Bekijk dan onze speciale themajaar pagina. Wil je direct zien welke water gerelateerde evenementen op de planning staan, bekijk dan deze pagina.

Nóg meer muziekfestivals

Naast festivals die direct aan het water plaats vinden, zijn er nog meer leuke muziekfestivals! Voor iedere liefhebber is er wel iets te bezoeken. Van klassieke muziek op het Festival van Zeeuws-Vlaanderen, tot theater, dans, muziek en performance op het Zeeland Nazomerfestival. Ook City of Dance in Middelburg is ieder jaar een feestje. Houd je meer van intieme muziekfestivals? Ga dan eens naar VESTROCK, een 3 daags festival in Hulst. Geschikt voor jong en oud, met onder andere pop, dance en rockmuziek. 

Visserijfeesten

Vissersdorpen als BruinisseYerseke en Breskens zetten eens per jaar het hele dorp op z'n kop. Met een gezellige braderie, live muziek, heerlijk eten en drinken én leuke activiteiten zul je je hier niet vervelen. Zo kun je bijvoorbeeld met echte mosselkotters meevaren. Aanschouw hoe vissen en schelpdieren bereid worden en proef die verrassende zilte smaken!

Evenementenkalender Zeeland

Zoals we al zeiden, de keuze is reuze. Dus wil jij weten wat er allemaal te doen is op het moment dat jij in Zeeland bent? Bekijk dan onze evenementenkalender. Hier vind je alle activiteiten; van markt tot theatervoorstellingen of festivals. Je kunt filteren op datum én op gebied, dat maakt het kiezen een stuk makkelijker.
Voor een totaaloverzicht van alle culturele evenementen verwijzen we je door naar de Zeeuwse Cultuuragenda

Meer leuks om te doen

Naast de grotere evenementen in Zeeland is er natuurlijk nog veel meer leuks te doen. Bezoek eens een leuke markt, film of theatervoorstelling bijvoorbeeld. Ga mee op zeehondensafari. Of verwonder en proef in Sjakie's Chocolade Museum. Hieronder vind je meer inspiratie!

Meer leuke activiteiten

in Zeeland