Ondernemen in Zeeland

Bouwen Roompot kantoor in Goes - Impuls Zeeland
Ondernemen in Zeeland in de food sector in kassen
Ondernemen in Zeeland bij netwerkbijeenkomst Zeeland Business op strand

Jouw eigen bedrijf starten in Zeeland

Sta je op het punt om te gaan ondernemen in Zeeland? Het is hier goed zaken doen en namens alle huidige ondernemers in Zeeland: je bent van harte welkom. Steeds meer ondernemers vestigen zich in Zeeland vanwege de vele voordelen. Daarnaast zijn er genoeg organisaties die jou willen helpen en ondersteunen. Lees hier meer over wat Zeeland jou te bieden heeft als ondernemer!

Jouw eigen bedrijf starten in Zeeland

Wil jij je eigen bedrijf starten in Zeeland? Ondernemen in Zeeland kent een aantal specifieke voordelen voor jouw onderneming, te beginnen met de strategische ligging. Door de centrale positie van Zeeland tussen Rotterdam, Breda, Antwerpen en Gent zijn we sterk ontwikkeld in specifieke (top)sectoren, zoals de maritieme of logistieke sector. In Zeeland is het 'ons kent ons' en zijn er korte lijntjes tussen partijen. Dus heb je een goed idee, dan vind je hier al snel een luisterend oor en de juiste mensen. En krijg je ondersteuning in het vinden van bedrijfsruimte, netwerken, kennis, advies en financiering door de innovatieve samenwerkingsverbanden.

En als dit nog niet genoeg was: Zeeland kent een hoge kwaliteit van leven. Benieuwd wat dit voor invloed heeft op werknemers en werkgevers in Zeeland? Bekijk dan hier de persoonlijke verhalen!

Roel Brugge, eigenaar creatief bureau

“Iedereen die heeft ervaren wat het leven inhoudt aan zee, zal dit altijd blijven nastreven”

Roel Brugge is een wereldreiziger. Bekijk het filmpje en ontdek zelf waarom hij ervoor heeft gekozen om na zijn avonturen terug te keren naar zijn geboorteplaats Breskens om daar zijn eigen creatief bedrijf te beginnen. Een bewuste keuze die alles te maken heeft met het opgroeien aan de Zeeuwse zee.

Lees meer over pionierende organisaties
Om deze video af te kunnen spelen dien je de marketingcookies te accepteren,wijzig hier je cookie instellingen

Zeeland helpt jou graag verder

Naast de Kamer van Koophandel zijn er in Zeeland verschillende organisaties die jou graag helpen en ondersteunen om jouw plannen te verwezenlijken. Dat maakt ondernemen in Zeeland een stuk eenvoudiger.

Zeeland Business

Één daarvan is Zeeland Business. Dit is een ondernemend evenementenbureau en uitgeverij. De afgelopen jaren heeft Zeeland Business zich ontwikkeld tot kennisplatform voor iedereen die overweegt een bedrijf te beginnen, een jonge onderneming heeft of een netwerk wil opbouwen. Bij ondernemen hoort ook het opbouwen van een netwerk. Zeeland Business heeft voor ondernemers in de loop der jaren het ZB ondernemersnetwerk opgebouwd. Dit is het een van de grootste Zeeuws overschrijdende netwerken van Zeeland.

Impuls Zeeland

Impuls Zeeland ondersteunt bedrijven die willen innoveren, investeren en internationaliseren. Wil jij dus als ondernemer innoveren en werken aan de toekomst van jouw bedrijf? Neem dan contact op met Impuls Zeeland. Zij helpen met hun kennis, brede netwerk en jarenlange ervaring bedrijven met het verwezenlijken van hun plannen.

Grenzeloos ondernemen

Ondernemen in Zeeuws-Vlaanderen

Jong ondernemen

Zeeland heeft behoefte aan ondernemers in de Zeeuwse Topsectoren, zoals de visserijsector, maar ook ondernemen in de zorg wordt steeds belangrijker. Jong ondernemers krijgen in Zeeland de ruimte om te groeien en te leren. Bedrijven zoals YourSuprise en Omoda zijn mooie voorbeelden van snelgroeiende Zeeuwse bedrijven.