Hier ontdek je Zeeland

boulevard vlissingen

Zeeland barst van de mogelijkheden

Zeeland is prachtig! De ligging ín zee doet je ongetwijfeld denken aan de mooiste stranden, de vele zonuren én evenementen waar we allemaal weg van zijn zoals; Concert at SEA, Kustmarathon, Vestingcross, Vestrock, NK Tegenwindfietsen. Maar die ligging is ook bepalend voor de relaxte levensstijl die we hier kennen, de culinaire hotspotsde indrukwekkende steden én niet te vergeten: de toffe banen bij toonaangevende werkgevers. Zeeland barst van de mogelijkheden. Ze zeggen dat als je iets niet kent, je ook niet weet wat je mist. Wij leren jou graag Zeeland kennen... Als je het aandurft.

Wonen hoe jij wil

In Zeeland heb je de keuze. Hier vind je nog voldoende woningen die een stuk betaalbaarder zijn dan in de randstad, en ook diverser! Of je nu wilt wonen in een boerderij met dieren om je heen. In een klein huisje op de dijk. In een (monumentaal) appartement midden in een stad vlakbij alle voorzieningen. Of je eigen architectonische woning wilt bouwen aan het water. Het kan allemaal! De steden zijn niet groot, maar rijk voorzien van alles wat je nodig hebt. Steden als Middelburg en Zierikzee bieden veel statige monumentale panden met luiken die leiden naar verborgen kelders. Huizen met een verleden. Met een eigen boot kies je voor één van de waterrijke nieuwbouwprojecten in de omgeving van Goes en het Veerse Meer. Of liever uitzicht op zee met veel bedrijvigheid en dagelijks grote voorbijvarende vrachtschepen? Dat krijg je vanuit je appartement of penthouse in Vlissingen of Terneuzen. Waar je ook woont. Het uitzicht verveelt nooit.

Werken hoe jij wil

Aan kansen op de Zeeuwse arbeidsmarkt is geen gebrek. Sterker nog: in Zeeland kunnen we wel wat extra 'mankracht' gebruiken. Professionals met kennis en ervaring. Vers bloed. Mensen met passie. Er staan ruim 1800 vacatures open. Bijvoorbeeld in de zorg, het onderwijs, techniek, de chemie/energie sector of de zakelijke dienstverlening. In iedere branche bieden we volop kansen. En die wil je pakken. Want waarom zou je in de drukke stad blijven werken als je dat ook hier kunt doen? Werken dichtbij zee maakt je gelukkiger. Ben je benieuwd naar de vacatures in Zeeland? Bekijk welke er open staan op de Zeeuwse Vacaturebank.

Leven hoe jij wil

Dat wonen aan -, sporten in -, en eten uit de zee, dat is nogal een opgave ;-). Na het werk een uurtje surfen. In het weekend naar een tof festival. Culinair genieten met verse producten zo uit de zee op je bord. Waar je ook woont, binnen 15 minuten sta je aan open water. Coastal living zorgt voor een betere balans tussen werk en privé. Dat kun je na een lange dag of week, goed gebruiken! Eigenlijk zelfs, iedere dag :-)

Je sportieve hart ophalen

Met al dat water kun je in Zeeland je sportieve hart wel ophalen. Surfen, suppen, kiten, zeezwemmen of lekker hardlopen over het strand of door de duinen. Het kan allemaal.  De populairste activiteiten in en op de Zeeuwse wateren zetten we hier voor je op een rij.
Ben je een liefhebber van mountainbiken? Dan kun je naast de duinen ook terecht in de bossen. Ontdek hier de (fiets)routes in Zeeland. 
Watersport in Zeeland

Genieten van culinaire hoogstandjes

Vers uit de zee of rechtstreeks van de boer, zo op je bord. Thuis, bij één van de vele culinaire hotspots óf bij één van de maar liefst 8 sterrenrestaurants die Zeeland rijk is. Wij Zeeuwen weten wel wat lekker eten is. Hier geven we je 8 culinaire tips. Het zou maar dagelijks voorhanden zijn... 
Culinair, schaal- en schelpdieren, Zeeland

Er is genoeg te doen

Je hoeft je in Zeeland niet te vervelen. Evenementen met uitzicht op Zee zijn er in alle soorten en maten. Neem bijvoorbeeld het meest bekende muziekfestival Concert at SEA, maar ook sportevenementen zoals de Giro en Tour de France kozen speciaal voor Zeeland. Dat is niet voor niets. De ligging in zee maakt deze evenementen uniek. En wat dacht je van de Kustmarathon en het ludieke NK tegenwindfietsen?

Maar ook in de Zeeuwse steden worden bijzondere evenementen georganiseerd. Zoals de Vestingcross in Hulst. Daar zien we de top van het internationale veldrijden op en over de wallen crossen. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de UCI World Cup veldrijden, een selectie van de beste en mooiste parcours uit het internationale circuit. De top van de dames- en heren elite zijn hierbij aanwezig en het parcours heeft intussen naam en faam gemaakt in de internationale veldritwereld.

 

Vestingcross

Benieuwd geworden naar persoonlijke verhalen?

Hoe kunnen we je beter Zeeland laten zien dan geschreven verhalen door durvers en doeners die zelf in Zeeland zijn komen wonen? Je leest ze hier.