HomeHome
Live-work
Onderwijs
Hbo

Hbo

Lees hier meer over de Hbo opleidingen in Zeeland
Hogeschool Zeeland
middelburg hz school

HZ staat in de top 3 hogescholen van Nederland

En laat dat nou net één van de beste zijn van Nederland. Al jaren staat de HZ University of Applied Sciences in de top drie van beste middelgrote hogescholen in Nederland. Met dit jaar een mooie tweede plek.

Hbo opleidingen met een Zeeuws tintje

HZ University of Applied Sciences biedt een aantal unieke hbo opleidingen die typerend zijn voor het Zeeuwse DNA. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Watermanagement. Hierin leer je o.a. hoe je overal ter wereld kan zorgen voor droge voeten. Of de opleiding Civiele Techniek, waar je onder andere leert hoe je later bruggen, sluizen, havens of dijken kan bouwen. Maar ook de opleiding Tourism Management biedt mooie kansen. Leid jezelf op tot specialist in de toeristische- en hospitality sector. Zeeland biedt de mogelijkheid om je kennis meteen in de praktijk te brengen! 

Op 6 april 2024 is er een open dag op de HZ. Alle opleidingen geven op deze dag voorlichtingen zodat jij je je kunt laten informeren en beter kunt oriënteren! Maak hier kennis met HZ.

Persoonlijke begeleiding

De HZ University of Applied Sciences staat bekend om zijn persoonlijke aanpak. Niemand is hier een nummer. Docenten kennen hun studenten bij naam en zijn niet te beroerd om nét wat meer begeleiding aan te bieden wanneer dit nodig is. 

Hulp bij je studiekeuze

Een studie kiezen is al ingewikkeld genoeg, laat staan een hogeschool. En wie kunnen je beter helpen bij die keuze dan studenten zelf? Ze delen hun ervaringen, vertellen waarom zij voor de Hogeschool Zeeland hebben gekozen en wat hun opleiding zo leuk maakt. Maak kennis met drie studenten van de HZ!

Studeren in Zeeland

Als je gaat studeren in Vlissingen en Middelburg, dan wil je natuurlijk ook alles weten over het studentenleven. Hoe ziet dat er hier uit? Waar kun je als student op kamers in Zeeuwse steden en hoe is het uitgaansleven? Zijn er studentenverenigingen waar je je bij aan kunt sluiten? Allemaal logische vragen waar je als toekomstig student graag een antwoord op wilt. 

Zeeland biedt haar studenten veel ruimte. Zo moedigt de Gemeente Vlissingen studenten aan om de gehele stad als campus te gebruiken. Niet alleen qua huisvesting maar ook op het gebied van sport en ontspanning. De HZ biedt zelf ook nog veel leuke activiteiten aan in hun jaarlijkse activiteitenprogramma. Uiteraard zijn er verschillende studentenverenigingen waarbij je je kan aansluiten. Lees hieronder verder!