HomeHome
Home
Live-work
Toonaangevende werkgevers

Toonaangevende werkgevers

Industrie terrein van DOW, een van de grote bedrijven Zeeland heeft en behoord tot de toonaangevende werkgevers
Luchtfoto dock North Sea Port, een van de toonaangevende bedrijven in Zeeland
MRI onderzoek bij ADRZ, een van de toonaangevende werkgevers in Zeeland

Leer de Zeeuwse toonaangevende bedrijven kennen

Zeeland is de thuisbasis voor vele toonaangevende bedrijven. Van oudsher is Zeeland een regio van veel handel en bedrijvigheid. Ten tijde van de VOC was, na Amsterdam, Middelburg de belangrijkste stad van Nederland. In deze 200 jaar tijd zijn er in Zeeland meer dan 300 nieuwe schepen gebouwd. Zo is de provincie betrokken geraakt bij de handel in stoffen, thee en specerijen. Zo zie je maar, jong geleerd is oud gedaan. En daar plukken we nu nog steeds de vruchten van.

Zeeuwse Innovatieprijs Emergo

Baanbrekende ondernemingen genoeg in Zeeland. De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie. Het doel van deze prijs is Zeeuwse innovatie stimuleren en waarderen en bekendheid voor Zeeuwse innovaties genereren binnen en buiten Zeeland.

Winnaars

Zeeuwse Innovatieprijs Emergo

Toonaangevende bedrijven

Zeeland kent prachtige bedrijven. Van klein tot groot, van nationaal georiƫnteerd tot zeer internationaal. Bedrijven met een sterke visie, een plan. Bedrijven die zich inzetten binnen en buiten de Zeeuwse Topsectoren. Bedrijven met of zonder commercieel doel. Bedrijven met talent en die regelmatig op zoek zijn naar nieuw talent. Ontdek de grootste spelers van Zeeland, op basis van het aantal werknemers.

Ben je benieuwd naar de topsectoren in Zeeland? Bekijk hier de Zeeuwse topsectoren.

Chemie en Procesindustrie sector

Zorg en Gezondheid sector

Logistiek, Productie en Maintenance sector

Agro/ Food sector

Havens en Maritiem sector

Energie sector

Zakelijke Dienstverlening sector

Andere toonaangevende bedrijven

Echt niets missen over leven en werken in Zeeland?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Zeeland kent prachtige bedrijven. Van klein tot groot, van nationaal georiënteerd tot zeer internationaal. Bedrijven die zich inzetten binnen en buiten de Zeeuwse topsectoren. In iedere branche bieden we volop kansen, en die wil je niet missen! Daarnaast delen we via de nieuwsbrief nog meer toffe artikelen en actualiteiten over het leven én studeren in Zeeland.
Ondernemen Roompot

Meer over

Werken in Zeeland