Sluis

Sluis

Sluis is een heerlijke stad in West-Zeeuws-Vlaanderen voor de echte Bourgondiër. Je vindt er veel winkels, restaurants en cafés. Het winkelaanbod varieert enorm en dat maakt winkelen in Sluis juist zo leuk. Niet zo’n shopper? Bezoek dan het Belfort of maak een wandeling over de wallen van Sluis en ontdek de rijke geschiedenis van de stad. 

Sluis, een vestingstad aan de grens

Deze vestingstad, aan de grens met België, behoort tot de top 5 Zeeuwse steden om te shoppen. Het ruime aanbod aan winkels, restaurants en cafés en het bourgondische karakter maken sluis een heerlijke winkelstad. Van kleine boetiekjes tot grotere merken; het aanbod is divers. Ook de historische kenmerken van Sluis dragen bij aan een uniek dagje shoppen. Overal kom je herinneringen aan vroeger tegen, zoals de vestingwallen en oude stadspoorten. 

Wist je dat het enige Nederlandse stadhuis met een belfort, een Vlaamse klokkentoren, middenin het kloppend hart van Sluis staat? En in dit oorspronkelijk 14de eeuwse gebouw vind je een interactief museum voor jong en oud! Daarnaast is Molen de Brak leuk om te bezoeken. Er is eigen gemalen meel verkrijgbaar in de souvenirwinkel én er zijn een brasserie en tearoom gevestigd! Benieuwd wat je naast dit nog meer kan doen tijdens een dagje uit in Sluis?

Laat je verrassen

door Sluis

Wat te doen in Sluis

Wandelroute 'De geheimen van Sluis en Sint Anna ter Muiden'

Wil je Sluis te voet ontdekken? De stadswandeling 'De geheimen van Sluis en Sint Anna ter Muiden' brengt je langs tastbare restanten van een rumoerig verleden, zoals het Belfort, het standbeeld Johan Hendrik van Dale en de Wallen van Sluis.

Weekmarkt

Elke vrijdag tussen 8:00 en 16:00 uur kun je langs verschillende kraampjes tijdens de weekmarkt in Sluis. Alle evenementen in Sluis vind je op de evenementenkalender.

 

Overnachten

Kan je geen genoeg van Sluis krijgen? Plak één of meerdere dagen aan je verblijf vast! Ontdek de overnachtingsmogelijkheden.

 

Ontdek ook

andere dorpen en steden op Zeeuws-Vlaanderen