HomeHome
Visit
Eilanden
Walcheren
Oostkapelle
Buitenplaats Duinbeek Oostkapelle

Oostkapelle

Schone, brede stranden, duinen, natuurgebieden en een karakteristieke dorpskern; als je op Walcheren bent is Oostkapelle zeker een bezoek waard. De natuur en bezienswaardigheden vormen de ideale omgeving om eropuit te trekken.

Dít maakt Oostkapelle bijzonder

Natuurgebieden De Manteling en Oranjezon

Bossen, duinen, lanen en slingerpaden; natuurgebied De Manteling is een verrassend natuurgebied van zo'n 740 hectare groot en is te vinden in Oostkapelle. Ook natuurgebied Oranjezon grenst aan dit dorp. Wat Oranjezon bijzonder maakt? Dat is zéker het duingebied met struwelen, loofbos en naaldbos. Ben je van plan een bezoekje te brengen aan dit natuurgebied? Voor één euro kun je dit natuurgebied betreden!

Kasteel Westhove

Vlakbij Oostkapelle ligt het uit de 12e eeuw daterende kasteel Westhove. Dit kasteel staat in 2022 in de top 5 kastelen van Nederland! Het bestond ooit uit een voorburcht en hoofdgebouw, slotgrachten, wallen, bruggen, poorten en torens. Daarvan zijn nu nog een paar onderste delen van sommige torens over en delen van muurwerk. Verder is het zo vaak verbouwd dat het origineel niet meer te herkennen is, maar het is nog steeds een indrukwekkende bezienswaardigheid.

Laat je verrassen

door Oostkapelle

Wat te doen in Oostkapelle

Museum Terra Maris

Naast kasteel Westhove in de voormalige Orangerie vind je Museum Terra Maris, hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Een afwisselende tentoonstelling neemt je mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat je de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien. Dit museum is leuk voor jong en oud! Achter het museum ligt een prachtige 2.5 ha grote landschapstuin.

Terra Maris organiseert regelmatig wisseltentoonstellingen en organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten.

Wandel- en fietsroutes

Struinen door bos en duin, heerlijk toch? De wandelroute 'Struinen door bos en duin', van 9,5 kilometer lang, loopt door de Manteling én langs Terra Maris. De prachten van natuurgebied de Manteling kun je natuurlijk ook op de fiets ontdekken. De 39 kilometer lange fietsroute 'Fietsen door de Manteling en historisch Veere' voert je via slingerpaden deels door de Manteling.

Seizoensmarkt

In de zomermaanden kun je elke donderdag tussen 10:00 en 19:00 uur langs allerlei kraampjes struinen tijdens de seizoensmarkt in Oostkapelle. 

Overnachten

Wil je er liever meerdere dagen voor uittrekken om Oostkapelle (en omgeving) te ontdekken? Bekijk dan eens de overnachtingsmogelijkheden.

Alles wat je moet weten

voor een lang en kort verblijf

Ontdek ook

andere dorpen en steden op Walcheren