HomeHome
10 tips voor overnachten in Zeeland
Strandslaaphuisjes Domburg

10 Tips voor overnachten in Zeeland

Overnachten in Zeeland kan op veel verschillende manieren. Pensions, B&B’s, hotels, campings en slaapstrandhuisjes. Overal ben je van harte welkom. Een keuze maken is moeilijk. Alles is leuk! Om je op weg te helpen: 10 tips om te overnachten. In willekeurige volgorde, natuurlijk. Want iedere plek heeft zijn eigen charme. Zeeuwse charme. Stoer, nuchter, puur en eerlijk. Direct boeken? Bekijk het complete aanbod

Op het strand

Het strand is in ieder seizoen een feest. Voel de eerste zonnestralen op je huid. Laat de stoere zeewind met je haren spelen. Krabben vangen. Op de paalhoofden klimmen. En tikkertje spelen met de branding. Wie houdt zijn voeten het langste droog? Hier overnachten is een unieke ervaring. Een herinnering voor later. De slaapstrandhuisjes langs de Zeeuwse kust maken dit mogelijk. Slapen en ontwaken op het ritme van de zee. De zilte geur van ontspanning.
Slaapstrandhuisje Domburg

In een historische omgeving

Zeeland is rijk aan historie. Al voor de totstandkoming van de VOC voeren Zeeuwse vloten naar Indië. In Veere, Middelburg, Goes en Zierikzee proef je deze geschiedenis nog steeds. In Aardenburg gaat de geschiedenis nog verder terug. Daar bouwden de Romeinen een groot fort voor 300 soldaten. Bezoek het Gemeentelijk Archeologisch Museum en stap in het dagelijkse leven van deze soldaten en burgers. Overnachten nabij Zeeuwse vestigingswerken is een belevenis. Boek een hotel in Tholen, Hulst of Sluis en geniet van een wandeling over wallen en bastions. 
Adbijcomplex Middelburg

Op het water

In een provincie zo rijk aan water, is een overnachting óp het water bijna een vanzelfsprekendheid. Huur een boot en ga het Veerse Meer, de Grevelingen of de Oosterschelde op. Slaap aan boord. In één van de mooie jachthavens. Of leg aan bij één van de eilanden met openbare aanlegplaatsen. 
varen

Bij het bos

In Boswachterij Westerschouwen ligt het grootste bos van Zeeland. Ga bij het vallen van de avond mee op excursie. In de schemering verlaten de reeën hun beschutting. Op zoek naar kruiden en eikels. Ritselende blaadjes. Vogels die zingen. En op de achtergrond het geluid van de branding. Zo’n moment is de kroon op je verblijf op Schouwen-Duiveland.
boswachterij westenschouwen winter

In de haven

Zeeland heeft twee grote havensteden: Vlissingen en Terneuzen. Hier meren grote zeeschepen aan. Het schutten van de schepen in de sluizen bij Terneuzen is bijzonder om te zien. Bootmannen in de weer met zware touwen. Een kapitein die tot op de centimeter nauwkeurig manoeuvreert. Jachthavens vind je in tal van steden en dorpen. In Colijnsplaat, Wemeldinge, Sint-Annaland, Tholen en Bruinisse bijvoorbeeld. De stadshaven van Goes heeft via het Goese Sas een verbinding met de Oosterschelde. Ga met je vinger langs de Zeeuwse kustlijn en je ontdekt ze zelf. Overnachten hier betekent luisteren naar het kabbelende water tegen de boten. Het zacht klapperen van de touwen in de mast. Geniet van de bedrijvigheid op de boten. Gebruinde scheepsmannen en –vrouwen die hun passie beleven.
Het Goese Sas met boten

Achter de duinen

In Zeeland vind je tal van hotels aan de voet van de duinen. Op Walcheren, Schouwen-Duiveland en Zeeuws-Vlaanderen. Een paar stappen. De duinen over. En je ziet de prachtige zee. Het strand ligt uitgestrekt voor je. Op ieder moment mooi. In ieder seizoen verleidelijk. Vanaf de duintop heb je een geweldig zicht op de zee, de duinen en de polders. Geniet ‘s avonds van een gouden zonsondergang. En stap ‘s morgens direct vanuit je bed het strand op.
wandeling met hond

Bij de boer

Kamperen bij de boer is leuk. Voor jong en oud. De een zoekt rust en kleinschaligheid. De ander proeft graag van het boerenleven. Dat kan in Zeeland bij tal van boerderijcampings. Help mee bij het melken van de koeien. Raap ’s ochtends verse eieren. Speel urenlang in het hooi en vermaak je met de boerderijdieren. Onvergetelijk. Dat is zeker.

alpaca in wei

Tussen de boomgaarden

Ontdek in het voorjaar de bloeiende bloesem op Zuid-Beveland. Tussen de dijken, rustieke dorpen en heggengebieden kom je overal boomgaarden tegen. Kamperen tussen de appel-, peren- en pruimenbomen is een belevenis. Wie in september komt, kan helpen met de pluk. Maak de lekkerste appelmoes die je ooit hebt geproefd. Want, zelf geplukt en zelf gemaakt. 
boomgaard bloesem

Op de dijk

De dijken beschermen de Zeeuwen tegen het water. Stoere en sterke wachters. Van hieruit kijk je over zee. Naar schepen die af- en aanvaren. Een scheepshoorn die klinkt in de mist. Het monotone gebrom van de motoren. Op de Boulevard van Vlissingen vind je verschillende hotels. Maar kijk ook eens naar de overkant. Naar Breskens en Terneuzen. Trotse hotels die wachten bij het water. 
wandelen schapen

In de stad

Zeeland heeft enkele grote steden. Maar groot is een relatief begrip in een provincie met nog geen 400.000 inwoners. Kleinschalig, gemoedelijk en zeer divers. Ontdek Vlissingen of Middelburg. Pak een terras in Terneuzen. Wandel langs de Goese kades of slenter door de oude straten in Zierikzee. Overal vind je leuke winkels en gezellige restaurants. Een hotel in deze steden is in ieder seizoen de moeite waard.
Middelburg stad kade

Kun jij niet wachten om Zeeland zelf te ervaren?

Boek je verblijf

Een verblijf in Zeeland boeken kan bij talloze aanbieders. Wist je dat er in Zeeland lokale initiatieven zijn waar jij jouw verblijf in Zeeland kan boeken? Wij zetten onze tips voor jou op een rijtje.
Snel verder lezen
Om deze video af te kunnen spelen dien je de marketingcookies te accepteren,wijzig hier je cookie instellingen

Ontdek meer

over Zeeland