uitzicht boswachterij westerschouwen

Bossen in Zeeland

Van Boswachterij Westerschouwen op Schouwen-Duiveland tot de Clingse Bossen op Zeeuws-Vlaanderen. Door heel Zeeland kun je prachtige bossen vinden waar je optimaal van de rust en natuur kunt genieten. Wil je even onthaasten? Dan kun je hier goed terecht. Wandelroutes, kort of lang, ze verrassen je. Ook mountainbikers zijn dol op onze bossen. En vergeet je fotocamera niet, want die ga je missen! Lees waar je de mooiste bossen in Zeeland kunt vinden.

Schouwen-Duiveland

Boswachterij Westerschouwen

Boswachterij Westerschouwen, het grootste bos van Zeeland. Dit gebied heeft een heuvelachtig duinlandschap met zandverstuivingen, valleien en duinweiden. Het is een vogelrijke bosrand met allerlei soorten bomen en planten. Geniet fietsend van de natuur op het mooie en uitdagende mountainbikeparcours. Ook voor kinderen kan de pret niet op, want er is hier een kabouterpad te vinden! Rugzak om, puntmuts op en een opdrachtenboek in de hand en je kind verveelt zich geen seconde terwijl jij van de natuur geniet.

Het Gadra Bos

Het Gadra Bos is onderdeel van de Vroongronden en ligt tussen Renesse en Burgh-Haamstede. Dit is een relatief klein maar mooi bos waar ontzettend veel eiken staan. Dit bos wordt ook wel het paddenstoelenbos genoemd, omdat hier vaak paddenstoelen groeien in de herfst. Voor een mooie wandeling kun je ook hier goed terecht!

Zuid-Beveland

Het Poelbos

Als je op Zuid-Beveland bent kun je het Poelbos eigenlijk écht niet overslaan. Dit is een multifunctioneel bos met wandelpaden, amfibieënpoelen en speelweiden. Ook hier kom je veel soorten vogels tegen.

Walcheren

Oranjezon

In het kustgebied Oranjezon, tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder, vind je een prachtig bos. Grote kans dat je hier reeën, damherten en Koniks (echte wilde paarden) voor je fotocamera krijgt!

De Manteling

Het natuurgebied de Manteling ligt recht achter de duinen in Oostkapelle. Vrijwel nergens anders in Europa groeien loofbomen zó dicht op de kust. Beloop de leukst slingerpaden en laat je verrassen door de drie buitenplaatsen die hier te vinden zijn: Westhove, Berkenbosch en Duinbeek. In dit natuurgebied vind je ook museum Terra Maris, hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Zij organiseren het hele jaar door allerlei activiteiten. Leuk met én zonder kids!

Zeeuws-Vlaanderen

De Clingse Bossen

De Clingse Bossen op Zeeuws-Vlaanderen liggen niet op zeeklei, maar op kalkarm dekzand. Dat levert een, voor Zeeland, bijzondere begroeiing op. Kabouters wijzen de weg naar een avontuurlijk speelgebied voor kinderen. Ook kun je hier een fotohut huren! Zo kun je talloze vogelsoorten en andere bosdieren spotten die in dit gebied leven.

Bossen in Zeeland

Tijd om te onthaasten

Laat je verrassen door

de Zeeuwse natuur