HomeHome
Visit
Wat te doen
Fietsen
Fietsen op de dijk in Zeeland

Fietsen in Zeeland

De frisse zeewind strijkt door je haren. De zon op je gezicht. Al trappend zie je de schepen voorbij varen. Fietsen in Zeeland is heerlijk in ieder jaargetijde! Overal in de provincie zijn er routes waar je zo langs het water óf door het Zeeuwse achterland kunt fietsen. Denk aan de verrassende Zak van Zuid-Beveland bijvoorbeeld. Of verken Zeeuws-Vlaanderen. Met ruim 35 fietsroutes valt er genoeg te kiezen!

Eén van de best beoordeelde fietsprovincies van Nederland

Zeeland is benoemd tot één van de best beoordeelde fietsprovincies van Nederland door het Landelijk Fietsplatform. Samen met drie andere provincies staat Zeeland aan de top met een score van 4,5 sterren van de 5. Van die vier provincies behaalde Zeeland de hoogste score en daar zijn we best trots op! De kwaliteit van het fietsknooppuntensysteem, het onderhoud, de route informatie, de vele fietscafés langs de routes en het buitendijks kunnen fietsen zijn daarbij doorslaggevend geweest.

Er zijn in Zeeland zoveel prachtige routes te fietsen. Buiten- of binnendijks. In of uit de wind. Door steden, lieflijke dorpjes of juist door de uitgestrekte natuur. Bekijk hier de mooiste fietsroutes in Zeeland!

Handige pagina's

voor jouw fietstrip in Zeeland!

Alle seizoenen

Zeeland is mooi in alle seizoenen. Ook in de herfst en winter kun je prachtige routes fietsen. Aanschouw bijvoorbeeld de kleurenpracht van de bomen en de charme van Veere op deze route. Of combineer een fietsroute door het Zeeuwse achterland met een bezoek aan een stad. Middelburg bijvoorbeeld. Vol gezellige restaurants, cafés en winkels. Geen zin meer om verder te fietsen? Dan blijf je toch lekker een nachtje slapen!

Knooppunten

In Zeeland hebben we een uitgebreid netwerk van fietsknooppunten die je alle mooie plekken in de provincie laten zien. De wegen en paden hebben we uitgekozen op het uitzicht over land of zee en op veiligheid. Er is zoveel moois te ontdekken per fiets. Denk bijvoorbeeld aan een bunkerroute die je langs de bunkers op Walcheren voert of een route met uitzicht op de Deltawerken! Om onderweg te helpen met navigeren zijn er ook fietsknooppunten kaarten te koop. Deze fietsknooppunten kaarten zijn verkrijgbaar bij diverse toeristische informatiepunten.

Fietscafés

Een kop koffie met een versgebakken taartpunt en even je batterij opladen. Die van jezelf en die van je fiets! Fietscafés in Zeeland bieden meer voordelen dan alleen even opwarmen of een kopje koffie nuttigen. Je hoeft er niets te eten, je mag er ook gewoon even je bidon vullen, je band oppompen of naar het toilet. Voor de pechvogels onder ons: er is ook materiaal aanwezig om je band te plakken.

Fietsen in Zeeland

Laat je inspireren

Nog actiever op je fiets?

Is 'gewoon' fietsen te saai voor jou en stap je liever op een mountainbike of wielrenfiets? Ook dan zit je goed in Zeeland! Op de vele uitdagende routes kun jij je helemaal uitleven! Vind je de meeste fietsroutes te kort? Bekijk dan onze langeafstand fietsroutes pagina! Hierop vind je diverse fietsroutes waarbij je meerdaagse fietstocht kunt fietsen. Lekker sportief bezig in Zeeland. 

Actief fietsen in Zeeland