HomeHome
Home
Visit
Wat te doen
Evenementen
Natuuractiviteiten
Aan natuur activiteiten is geen te kort in Zeeland. Wat te doen in de Zeeuwse natuur, je leest het hier!

Natuur activiteiten

In de Zeeuwse natuur is altijd iets te ontdekken en te beleven. Ieder jaargetijde heeft z'n charme. Geniet van een afwisselend landschap van bossen, duinen, schorren, slikken, maar ook polders en dijken. Lekker wandelen door het bos, op zoek naar de schatten van de natuur. Of struinen langs de vloedlijn. Daar worden veel geheimen prijsgegeven door de zee. De natuur in Zeeland is avontuurlijk, stoer en interessant.

Op pad met een gids

Leer meer over de Zeeuwse natuur door op pad te gaan met een gids. Zij vertellen je alles over de planten en dieren die je onderweg ziet. Strandjutten, allerlei soorten dieren spotten, met een boot op pad, wandelend of op de fiets. Met een gids zie je vele malen meer.

Fietsend de natuur in

De Zeeuwse natuur op de fiets ontdekken is heerlijk. Er zijn tal van fietsroutes die je langs prachtige locaties brengen. Toeren op de gewone fiets met de frisse zeewind in je neus. Las een korte pauze in bij één van de fietscafés. Ga je liever crossen door het bos van Westenschouwen? Huur een mountainbike en ga op pad! In Zeeland zijn er zat mogelijkheden.

Natuur activiteiten

Wandelroutes

Liever de natuur te voet ontdekken? Er zijn genoeg mogelijkheden! Trek je wandelschoenen maar aan. Kies voor een korte of juist lange wandelroute en laat je verrassen door het moois dat de Zeeuwse natuur te bieden heeft. Bekijk onze wandelen in Zeeland pagina. 

Ontdek de parels van de natuur

tijdens de mooiste wandelroutes

De natuur vanaf het water

Met een kustlijn van 650 kilometer is Zeeland rijk aan water. Genoeg ruimte dus om allerlei watersporten te beoefenen. Van rustige wateren (zoals het Veerse Meer en de Grevelingen) tot uitdagende wateren zoals de open Noordzee. Voor alle niveaus kun je in Zeeland terecht. Ontdek de natuur vanaf onder- of bovenwater. 

Ontdek de Zeeuwse natuur

vanaf het water

Actief op pad met dieren

Van paardrijden tot wandelen met alpaca's. In Zeeland kun je genoeg interactie met de dieren vinden. Ga op pad en probeer de 'Big Five' van Zeeland te spotten. Of ga op zoek naar zeldzame vogelsoorten op de vogelboulevard van Zeeland.

Actief op pad

met de Zeeuwse dieren