Live-workUniversity College Roosevelt

University College Roosevelt

UCR
Standbeeld Franklin D. Roosevelt bij University College Roosevelt (UCR Middelburg)
Gebouw University College Roosevelt (UCR Middelburg)

Internationale studentenstad

Het Engelstalige University College Roosevelt (UCR) in Middelburg leidt jaarlijks 600 studenten op tot bachelor in een van de ‘liberal arts’. De studenten komen uit binnen en buitenland en zorgen voor een geheel eigen, internationale dynamiek in de Zeeuwse hoofdstad.

Keuze uit 200 vakken

De UCR biedt maar liefst 200 verschillende vakken aan. Deze zijn verdeeld onder de afdelingen: Arts & Humanities, Engineering, Science en Social Science. 

Arts & Humanities is voor studenten die van talen, cultuur, historie en kunst houden. Engineering is een afdeling dat zich focust op verschillende uitdagingen in de wereld zoals energietransitie, klimaatverandering en voedselproductie. De Science afdeling richt zich op diverse wetenschappelijke fenomenen zoals de evolutie van het universum, de aarde en de mensheid. Social Science is tot slot een richting die zich focust op mensen en hun omgeving zoals sociale systemen als recht, politiek en sociologie.

De UCR biedt ook campus mogelijkheden aan in Middelburg. Hierdoor woon je samen met mede-studenten, dat is pas écht gezellig!

 

 

Little Oxford

Het University College Roosevelt is onderdeel van de Universiteit Utrecht. Dat betekent niet dat de bachelorstudenten automatisch doorstromen naar een master in Utrecht. Velen gaan voor hun master naar topuniversiteiten als Cambridge en Harvard. Vandaar de bijnaam 'Little Oxford'. De wetenschappelijke kennis van het UCR en de inzet van studenten geven Zeeuwse maatschappelijke vraagstukken, bedrijven en projecten een waardevolle impuls. 

Meer UCR informatie

Voor studenten