VisitEilandenZeeuws-Vlaanderen
Genieten van de Zeeuwse natuur

Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is met zijn stranden, duinen en uitgestrekte polders, een geliefde bestemming van badgasten en natuurliefhebbers. Het ligt tegen België aan en heeft een échte Bourgondische sfeer. In deze bruisende regio is genoeg te doen, van het ontdekken van natuurgebieden tot aan genieten in de gezellige plaatsen! 

Bijzondere natuurgebieden

Het Verdronken Land van Saeftinghe

Wist je dat het Verdronken Land van Saeftinghe het grootste schorrengebied van Europa is? Dat moet je gezien hebben! Een bezoek hieraan is een bijzondere ervaring. Vanwege de natuur en de veiligheid is een groot deel van het gebied niet vrij toegankelijk, maar met een gids samen kun je dit gebied wel verkennen tijdens een excursie.

Het Zwin

Het Zwin was ooit een fikse zeearm die Brugge via Damme met de Noordzee verbond. Nu is het een slufter: een strandvlakte achter de duinen die in open verbinding staat met de zee. Het is een dynamisch natuurgebied, vanwege de afwisselingen tussen nat en droog, zout en zoet, klei en zand. Hierdoor komen er ook veel verschillende plantensoorten voor. Let op! Het schor is niet vrij toegankelijk, maar er worden hier wel regelmatig excursies georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website van Het Zeeuwse Landschap.

Natuurgebied de Braakman

Het oostelijk en westelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen werden vroeger gescheiden door De Braakman, een oude zeearm. Dit natuurgebied is nu een prachtige plek ten westen van Terneuzen. Er leven hier veel verschillende vogels, zoals de koereiger, steltkluut en lepelaars. Ook de ijsvogel kun je hier soms spotten, dus neem je verrekijker gerust mee! 

Gebruik maken van wandel- en fietsnetwerk is de perfecte manier om de regio te ontdekken. Hieronder geven wij je een aantal tips. Laat je verrassen!

Te doen in Zeeuws-Vlaanderen

Ontdek gezellige steden en pittoreske dorpen

Zeeuws-Vlaanderen kent vele plaatsen die allemaal weer uniek zijn en het ontdekken waard! Zo heb je kunstenaarsdorp Groede, mosselstad Philippine en stoere havenstad Terneuzen. In vestingsteden Sluis en Hulst kun je heerlijk winkelen. Wil je liever een dagje naar het strand? Ook dat is mogelijk in Zeeuws-Vlaanderen, bijvoorbeeld in Cadzand, Nieuwvliet of Breskens. Voor ieder wat wils! 

Bourgondisch genieten

De regio heeft een uitgebreid culinair aanbod. Zeeuwse zilte zaligheden zoals mosselen en kreeft kun je ontdekken in Philippine. Tussen Zuiddorpe en Koewacht zijn delen met zandgrond. Hier kun je in het aspergeseizoen heerlijke Zeeuws-Vlaamse asperges eten. Ook Axel en Sas van Gent zijn de moeite waard voor de inwendige mens. Neem ook een kijkje in de Cuyperskerk in Sas van Gent waar shoppen, eten en drinken gezellig samen gaan. In Terneuzen zijn hotspots om lekker te eten op de Markt, in Oud Terneuzen en in de Nieuwstraat.

Evenementen

Benieuwd naar evenementen in Zeeuws-Vlaanderen? Neem eens een kijkje in onze evenementenkalender.

Maak je bezoek compleet

Overnachten in Zeeuws-Vlaanderen? Mogelijkheden genoeg! Van hotels en campings tot Bed & Breakfasts en vakantiehuizen. Neem eens een kijkje op de pagina overnachten in Zeeuws-Vlaanderen en laat je inspireren.
Leuke dorpen en steden, lekker eten en drinken en een overnachting die bij je past

Maak je bezoek compleet

Ontdek ook

andere Zeeuwse regio's