terneuzen

Terneuzen

Terneuzen, een stoere havenstad aan de Westerschelde. Een stad die bol staat van geschiedenis en bezienswaardigheden, maar waar je ook terechtkunt voor vertier. Van shoppen tot een avondje uit. Van sportief tot cultuursnuiven.

Bijzonder Terneuzen

Terneuzen heeft een sterke band met het water en is vanaf haar oorsprong nauw verwant met de scheepvaart. Op het indrukwekkende sluizencomplex van Terneuzen wordt nu één van de grootste sluizen ter wereld gebouwd. In het Portaal van Vlaanderen stap je in de maritieme wereld en leer je alles over schepen en sluizen.

Voor cultuur zit je ook goed in Terneuzen! Zo geniet je van optredens in het Scheldetheater of het legendarische cultuurpodium Porgy en Bess. De band tussen Terneuzen en de jazzmuziek zie je terug in het jaarlijks jazzfestival dat er gehouden wordt: Zeeland Jazz. En dan heb je nog het driedaagse Festival de Ballade.

Een traditie in de stad zijn de Havendagen in en rond de haven van Terneuzen. Tijdens de jaarlijkse havendagen geniet je van live muziek, nautische activiteiten en ouderwetse gezelligheid.

Wat te doen in Terneuzen

Museum Schooltijd

Terneuzen is een gastvrije stad waar genoeg te doen is. In de regio vind je verschillende leuke en leerzame musea, zoals Museum Schooltijd met een indrukwekkende collectie schoolspullen uit de tijd van (over)grootvader. In de buurt van Terneuzen heb je ook het Industrieel museum, het Oorlogsmuseum, Museum Gdynia en museum Het Warenhuis

De Scheldeboulevard

Een wandeling over de Scheldeboulevard is een hele belevenis. Je komt namelijk langs de Westerschelde, de drukst bevaren rivier van Europa. Imposante schepen varen af en aan. Geniet van uitzicht over het water, de zeevaart en prachtige luchten. In juli en augustus vind je op de Scheldeboulevard een bijzondere kunsttentoonstelling. Gebruik maken van het wandel- en fietsnetwerk is de perfecte manier om Terneuzen en omgeving te ontdekken. Daarnaast zijn er verschillende thematische routes. 

Snowworld Terneuzen

Als je eens op een andere manier actief bezig wilt zijn, kun je de ski’s onderbinden. SnowWorld Terneuzen biedt een skihal met échte sneeuw. Ook in de zomer kun je hier een sneeuwballengevecht houden.

Overnachten

Kan je niet genoeg krijgen van Terneuzen. Bekijk dan eens de overnachtingsmogelijkheden. Een gastvrij hotel midden in de stad, een B&B aan de Otheense kreek of een overnachting op een binnenvaartschip: er is voor iedereen wel iets!

Ontdek ook

andere plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen