HomeHome
Live-work
Blogs
Opgroeien in Zeeland

Opgroeien in Zeeland

Zonsondergang in de duinen met familie op de voorgrond en op de achtergrond de zee en strand dishoek

Wonen en opgroeien in Zeeland

Geschreven door: Anne-Floor 

Angela is het creatieve brein achter het Instagram account Zeeuwshartje. Hier deelt ze niet alleen prachtige foto’s van haar zoontje, maar ook haar liefde voor Zeeland. Genoeg reden voor ons om in gesprek te gaan met deze Zeeuwse Insta-mama over het opvoeden en opgroeien van een kind in Zeeland.

Wie is de persoon achter Instagram account "Zeeuwshartje"? 
“Ik ben Angela en samen met mijn man Kees en zoontje Ezra wonen wij in Zeeland. Ik ben elke dag te vinden in de Zeeuwse natuur en samen zijn wij altijd op ontdekking. Een trotse Zeeuwse dus, die enorm geniet van dit mooie stukje land!”

Drie foto's van mama met peuter op het strand 

© Foto's door Angela (zeeuwshartje)

Ben je bewust begonnen om je liefde voor Zeeland en zoontje te delen?
"Daar ben ik inderdaad bewust mee begonnen, mijn creatieve brein, mijn zoontje en het mooie Zeeland zijn blijkbaar een goede combi. Dit deel ik erg graag, want waarom zou je al dat moois voor jezelf houden?"

Kun je uitleggen waarom je zo fan bent van Zeeland en er nooit meer weg wilt? 
"Zeeland is fantastisch en heeft zoveel te bieden! De stranden (natuurlijk denk je daar meteen aan), de gezellige dorpjes en mooie steden, de variatie in natuur/cultuur, de veelzijdige bedrijvigheid en de rijke historie maakt dit tot een bijzondere provincie. Denk daar de vele zonuren nog bij en je wilt hier nooit meer weg!"

Drieluik van foto's met peuter die op het strand speelt met schep en tussen de paalhoofden

© Foto's door Angela (zeeuwshartje)

Was je liefde voor Zeeland altijd al zo groot?
“Nee absoluut niet, in mijn puberteit had ik behalve het strand en het uitgaansleven nergens anders oog voor, dit is echt pas later ontstaan.”

We zien dat je vaak al ‘s ochtends vroeg bij het strand of in de natuur te vinden bent. Is dat iets wat je typisch vindt horen bij het leven in Zeeland?
“Het buitenleven is zeker iets wat bij Zeeland past, dat dit in de ochtend of avond is, is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Ik vind Zeeland op haar mooist wanneer zij ontwaakt, alles is dan zo sereen en onaangetast, ik hou daar van. Dit geef ik ook graag mee aan Ezra. De schoonheid van de natuur leren zien en beleven.”

Als je het leven in Zeeland zou omschrijven voor jou en je gezin, in één zin?
"Voor ons is het leven in Zeeland rustig, en plek waar je samen kunt genieten van het buitenleven, de ruimte en de vrijheid." 

Hoe is opgroeien hier voor kinderen?
"Opgroeien aan het water, tussen de weilanden. Het leren en spelend ontdekken van de natuur. De ruimte en rust. Dat is toch een feestje!"

Drieluik van foto's met kijkende peuter naar koeien, alpaca's en wandelen in het bos

© Foto's door Angela (zeeuwshartje)

Heb je bewust gekozen om je kind in Zeeland te laten opgroeien?
"Ja, ook al zijn wij allebei echte Zeeuwen, we hebben bewust voor Zeeland gekozen."

Hoe ervaar je dit?
"Ezra is nu 3, dus ik heb nog niet zo heel veel ervaring daarmee, maar de ervaring die ik heb is goed. Het ontdekken en buiten spelen is heerlijk hier en een dagelijkse bezigheid. Hij zit sinds een jaartje op de peutergroep en ook daar heeft hij het super naar zijn zin!"

Welke waarden en opvoeding vind je typisch iets voor Zeeland?
"Ik denk dat de Zeeuwse nuchterheid ons leert relativeren, het leven komt en gaat zoals het gaat, deze mindset brengt tevredenheid met zich mee. Ik vind het moeilijk om te zeggen of dit verschil maakt met het stadsleven."

Wat is jullie favoriete Zeeuwse activiteit?
"Genieten van de Zeeuwse kust natuurlijk!" 

Meer zien en lezen van Angela en haar gezin? Je kunt haar volgen via het Instagram account @zeeuwshartje

Alles lezen over onderwijs of kinderopvang in Zeeland? 

Meer blogs lezen?

Van opgroeien in Zeeland tot verhuizen vanuit de Randstad en leuke activiteiten die je als inwoner dagelijks kunt doen. Wil jij persoonlijke verhalen lezen over het leven in Zeeland? Op onze blogpagina vind je al deze verhalen en meer!