HomeHome
Live-work
Blogs
8 type mensen voor wie Zeeland perfect is

8 type mensen die perfect in Zeeland passen!

Zonsondergang in de duinen met familie op de voorgrond en op de achtergrond de zee en strand dishoek

Benieuwd of jij ook in Zeeland past?

Geschreven door: Shanna Bozuwa

Het zit al een tijdje in je hoofd… je wilt iets anders. Verandering. Een betere balans tussen werk en privé. Gezonder leven. Meer tijd voor je hobby’s. Dichterbij de natuur leven maar tegelijkertijd genieten van de stedelijke gezelligheid. In Zeeland is het mogelijk. Maar is het iets voor jou?

Iedereen is anders. We hebben allemaal andere behoeftes en idealen. Maar welk type je ook bent, Zeeland biedt je mooie kansen!

1. De blije buitensporter

Jij bent graag buiten. Of je nu in je kite hangt boven woeste golven, op je mountainbike de bossen bedwingt of dat je al hardlopend de groene omgeving verkent. Weer of geen weer, jij bent er. In Zeeland ben je zo waar je moet zijn. Of het nu gaat om het strand, de bossen of de meren; binnen 15 minuten ben jij op bestemming! Benieuwd naar de opties?

2. De mensenmens

Jij houdt van mensen. Echt contact. Oprechte interesse. Een omgeving waar mensen oog voor elkaar hebben. Of dat nu gaat om een dagelijks praatje in het park tijdens het uitlaten van de hond, de winkelier om de hoek die jou bij naam begroet of de buren die je direct verwelkomen met een hapje en een drankje. Wel zo lekker tijdens die zware verhuizing. Hier in Zeeland vinden we dat de gewoonste zaak van de wereld. Voel je welkom.

3. De carrièretijger

Jij bent niet vies van hard werken. Je gaat precies voor je doel en je wilt graag beloond worden voor je toewijding en inzet. Voor jou is het normaal dat je doorgroeit. Nieuwe kansen krijgt. Stappen kunt maken. In Zeeland kan het. Naast de vele MKB bedrijven, zijn er ook een aantal grote internationale spelers gevestigd in de regio. Denk aan Damen Shipyards, O’Moda, DOW Chemical en Roompot. Benieuwd waar jij straks aan de slag kunt

collage zeeland rustzoekers

4. De vrijdagmiddag borrelaar

Werk is leuk maar het liefst sluit je de week wel even af met een drankje op het terras. Vaak wordt er vrijdags gewoon op de zaak geborreld, de koelkast staat vol met hapjes en drankjes, en ach, best makkelijk als je gewoon op je bureaustoel kunt blijven zitten. Eens in de maand zoeken jullie een leuke kroeg op, wat resulteert in beregezellige avonden en mooie verhalen voor de maandagochtend! Maar hoe relaxt zou het zijn als je je werkweek met collega’s kunt afsluiten op het strand? Met een beetje geluk loop je vanaf je werkplek gewoon zo naar een fijne strandtent. Ver hoeven jullie in elk geval nooit te gaan, de zee is altijd binnen 15 minuten bereikbaar.

5. De support your local fan

Jij vindt het belangrijk om lokaal te winkelen en bewust te consumeren. Duurzaamheid is belangrijk voor je. Je boodschappen, maar ook je apparaten schaf je nog altijd liever aan bij de lokale winkel dan bij één van de vele online webshops. Voor jou voelt het niet oké om spullen uit China te laten komen. Jij waardeert producten die dichterbij huis geproduceerd en getransporteerd worden. Jij gaat het liefst naar een (familie)zaak waar men nog echte passie heeft over de producten én persoonlijke service verleent. Ondernemers die levenslange klanten binden. Ook dát is Zeeland.

6. Het feestbeest

Jij bent helemaal gek op festivals! Het liefst ga je ieder weekend op pad. Sneakers aan, vrienden optrommelen en gaan. Klein; groot; intiem; cultureel; bij ieder feestje sta jij vooraan. Wat zul jij dan blij worden in Zeeland! De verschillende festivals worden het hele jaar door georganiseerd. Van Concert at Sea tot Vestrock en Foodfest. Van welke muziekstijl, sfeer of cultuur je ook houdt, in Zeeland heb je het allemaal binnen handbereik.

 Zeeland zonaanbidders terras water boot 

7. De zonaanbidder

Bij het kleinste straaltje zon zit jij erin. De warmte op je huid, heerlijk! Je voelt je lichaam én humeur opladen, de zon is jouw beste vriend. We kunnen je vertellen dat Zeeland dan de ideale plek is voor jou! Hier hebben we namelijk de meeste zonuren van Nederland. Weleens gehoord van de uitspraak: ‘Oh die wolken/buien waaien wel over’? Juist. In Zeeland zijn ze nét even een stuk sneller over dan in de rest van het land. Leven aan de kust kent vele voordelen. De vele zonuren, de heldere hemel, de gezonde zeelucht, de wind in je haren. Wist je dat Zeeuwen het oudst worden in ons land? 

8. De rustzoeker

Je houdt van de levendigheid en de gemakken in de stad, maar wat rust en de mogelijkheid om te natuur in te duiken zie je wel zitten. In een omgeving waar de lucht relatief schoon is. En waar je je kinderen veilig op straat kunt laten spelen. Of dat nu in een stad als Middelburg is waar je van een drankje geniet aan de kade, of midden in de Zeeuwse natuur. Iedere dag jezelf opladen met een wandeling in de zilte zeelucht. Hier kan het. Beeld je eens in hoe het eilandleven jou zou bevallen…

Meer blogs lezen?

Van opgroeien in Zeeland tot verhuizen vanuit de Randstad en leuke activiteiten die je als inwoner dagelijks kunt doen. Wil jij persoonlijke verhalen lezen over het leven in Zeeland? Op onze blogpagina vind je al deze verhalen en meer!

Benieuwd hoe het anderen bevalt in Zeeland?

Lees het verhaal van Floris-Jan en anderen

Misschien vind je dit ook leuk!

Lees meer over het leven in Zeeland