HomeHome
Openbaar vervoer in Zeeland per regio

Openbaar vervoer in Zeeland per regio

Station Vlissingen, treinstation Vlissingen
openbaar vervoer in zeeland
Westerscheldeferry

Reis soepel van A naar B!

Reizen met het openbaar vervoer kan voor iedereen soms wat verwarrend zijn. Is het efficiĆ«nter als je de bus pakt? Of kan je toch beter de trein pakken vanuit Goes? Om antwoord te geven op je vragen, hebben we het speciaal voor jou uitgelegd per regio. Op deze manier reis jij soepeler van A naar B! 

Schouwen-Duiveland

Op Schouwen-Duiveland zijn geen treinstations. Wel zijn er vele busverbindingen waarmee je je snel verplaatst. Eén van de meest gebruikte busverbindingen voor studenten en pendelende werknemers is de lijn tussen Zierikzee en Rotterdam Zuidplein. In 1.15u sta je dus midden in de Randstad! Ga je liever wel met de trein, dan pak je simpelweg in iets meer dan een half uur de bus naar Goes.

Kaart van Schouwen-Duiveland

Noord-Beveland

Deze dunbevolkte streek ligt tussen Zuid-Beveland en Walcheren en wordt met beide gebieden verbonden middels dammen. Het Veerse Meer ligt hier tussen in. De bekendste plaatsen zijn Kamperland, Kortgene, Colijnsplaat en Kats. Op dit eiland bevinden zich geen treinstations maar brengt de bus je overal naartoe. De dichtstbijzijnde grote stad om eventueel over te stappen op de trein is Goes.

Kaart van Noord-Beveland

Zuid-Beveland

Dit landelijke schiereiland ligt tussen de Ooster- en Westerschelde in.  De belangrijkste plaatsen zijn Goes, Borsele, Reimerswaal en Kapelle. In Goes bevindt zich een treinstation, waar iedere 30 minuten onder andere de intercity’s naar Amsterdam en Vlissingen vertrekken. Op station Goes kun je uiteraard ook een OV fiets huren!

Kaart van Zuid-Beveland

Walcheren

Dit schiereiland, is eigenlijk een verlengd deel van Zuid-Beveland. Het wordt omringd door de o.a. de Noordzee, de Westerschelde en het Veerse Meer. Het is tevens het dichtstbevolkte gebied van Zeeland. De bekendste plaatsen zijn Middelburg, Veere, Westkapelle, Domburg en Vlissingen. Treinstations bevinden zich in Vlissingen, Middelburg en Arnemuiden. Intercity’s brengen je bijvoorbeeld naar Roosendaal, Rotterdam, Delft en Amsterdam. Fiets nodig? Op station Vlissingen en Middelburg huur je eenvoudig een OV-fiets.

Kaart van Walcheren

Tholen en Sint-Philipsland

Tholen en Sint-Philipsland zijn twee aparte, onofficiële regio's in Zeeland. Twee van de dingen die ze gemeen hebben is dat ze beide enorm dicht tegen provincie Noord-Brabant aan liggen en dat zei allebei op het eiland Tholen liggen. Het wordt omgeven door vele wateren. Denk aan de Oosterschelde, het Zoommeer, het Schelde-Rijnkanaal en het Mastgat. De belangrijkste plaatsen zijn Tholen, Sint-Maartensdijk, Stavenisse en Sint-Annaland. Er bevinden zich geen treinstations op Tholen maar snelle busverbindingen brengen je zo naar plek van bestemming.

Kaart van Tholen en Sint Philipsland

Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is eigenlijk het enige ‘vaste’ land van Zeeland. Het grenst in het noorden aan Walcheren en Zuid-Beveland en in het zuiden aan Belgisch Vlaanderen. De grootste plaatsen zijn Sluis, Terneuzen en Hulst. Tot 2003 was dit deel alleen te bereiken via veerdiensten. Tikkeltje onhandig. Gelukkig kwam daar in 2003 grote verbetering in met de Westerscheldetunnel.

Er zijn geen treinstations in Zeeuws-Vlaanderen maar directe busverbindingen brengen je snel naar onder andere Antwerpen, Brugge, Goes en Middelburg.

Kaart van Zeeuws-Vlaanderen