HomeHome
Live-work
Blogs
Van de Randstad naar het vrije Vlissingen

Van de Randstad naar het vrije Vlissingen

boulevard vlissingen

Dennis (29): 'In de Randstad word je geleefd, in Zeeland lééf je'

13 augustus 2021 – Geschreven door: Elodie Kint

Dennis de Heer (29) uit Dordrecht verhuisde middenin coronatijd met zijn vriendin naar Oost-Souburg. Op 5 minuutjes rijden van het centrum van Vlissingen. Ondanks de lockdown, voelde hij zich er direct helemaal thuis. ‘We kregen een heel warm welkom van de buren’, vertelt hij.

Wonen in een Zeeuwse stad: meer ruimte voor minder geld

‘We wilden het liefst naar een Zeeuwse stad en kwamen een huis tegen in Oost-Souburg dat we heel erg tof vonden. Toen we gingen kijken, werden we op slag verliefd. Het is een vrijstaande woning met een hele grote tuin. Aan de rand van de stad Vlissingen, in een hele fijne straat. Iedereen maakte hier gelijk een praatje met ons en we kregen van de directe buren zelfs een bloemetje. Dat was echt een warm welkom’, beschrijft hij. 

De woningmarkt brengt Dennis meteen ook op een van de grootste voordelen aan wonen in Zeeland. ‘De huizenprijzen in Vlissingen zijn relatief laag. Wat je hier betaalt voor een huis en wat je daarvoor krijgt in vergelijking met de Randstad… dat is gewoon grandioos. Ik denk dat je maar de helft moet betalen voor dezelfde hoeveelheid woonruimte. Zeker wanneer je net als wij een gezin willen stichten, is het echt ideaal om wat groter te wonen.’

‘In Rotterdam word je geleefd, in Zeeland lééf je’

Ook de rust die hij in Vlissingen ervaart, vindt Dennis erg prettig. ‘Ik zeg altijd: in Rotterdam wórd je heel erg geleefd en in Zeeland lééf je. In Rotterdam voelde het leven soms als een grote ratrace. Er waren dag en nacht mensen op straat, er was altijd wel een feestje of iemand die iets met je wilde doen, en de trams en metro’s reden langs alle kanten aan je voorbij. Hier kun je zelf beslissen wat je doet en is het niet altijd maar gaan, gaan, gaan. Dat vind ik heel fijn.’

En het is zeker niet zo dat er in Vlissingen niets te doen is, merkt hij op. Integendeel. ‘Vlissingen heeft alle voorzieningen die je in een andere grote stad ook hebt. Ik kan te voet naar de supermarkt, fiets zo naar de stad om een terrasje te pakken en mocht er wat gebeuren, is ook het ziekenhuis in de buurt. En dan wonen we óók nog eens dicht bij het water - we zijn zó bij het strand’, somt Dennis op. ‘Ja hoor, ik zit hier lekker op mijn plek’, zegt hij tevreden.

Werk in de horeca is er in Zeeland genoeg

Dat Dennis nog in Brabant werkt, is simpelweg omdat hij al een leuke baan had voor zijn verhuizing. ‘Ik werk als kok in de horeca, dus kansen zijn er in Zeeland voor mij ook zat. Maar voor nu zit ik lekker op mijn plek in Hoogerheide en daar rijd ik graag voor op en neer. Het is maar 40 minuutjes vanuit Vlissingen, dus dat is goed te doen. En laten we eerlijk zijn: Nederland is zo groot niet. Ook naar mijn familie in Dordrecht is het maar een uurtje rijden. Dat hoef je dus echt niet als een drempel te zien om hier te gaan wonen.’

Of hij nog tips heeft voor nieuwkomers in Vlissingen? ‘Vooral lekker jezelf blijven’, zegt Dennis. ‘Mijn ervaring is dat je hier vanzelf mensen leert kennen. Als je een beetje interesse toont kom je al een heel eind. Zodra ik de deur uitstap is er altijd wel iemand die even een praatje komt maken. Nu zijn we bijvoorbeeld een dakkapel aan het plaatsen en dan stopt er regelmatig een goede buur die een vraagt: “Hey, ben je aan het verbouwen?” Dat dorpse van Vlissingen, spreekt me wel aan.’

3 favoriete activiteiten in en rondom Vlissingen van Dennis

  1. Een wandeling maken door de stad en langs de boulevard. Daar zie je mooi dat Vlissingen echt een stad aan zee is. Net als Den Haag. De restaurants moet ik nog gaan ontdekken, nu de horeca weer open is.
  2. Het Badstrand en Nollestrand in Vlissingen zijn leuk, maar ik vind het strand van Zoutelande nóg leuker. Op een kwartiertje rijden van Vlissingen. Lekker uitgestrekt en niet te druk.
  3. Natuurgebied Oranjezon, is een duingebied waar je een mooie wandeling kan maken en de rust en ruimte van de natuur kunt ervaren. Hier zijn stiekem ook best wat wilde dieren te spotten: zoals hertjes, konikpaarden en runderen.

Meer blogs lezen?

Van opgroeien in Zeeland tot verhuizen vanuit de Randstad en leuke activiteiten die je als inwoner dagelijks kunt doen. Wil jij persoonlijke verhalen lezen over het leven in Zeeland? Op onze blogpagina vind je al deze verhalen en meer!