Sterrenrestaurants in Zeeland gebruiken sterren chef-koks lokale Zeeuwse producten in hun gerechten.

Sterrenrestaurants in Zeeland

Op de grens van zee en land doen Zeeuwse chefs bijzondere, culinaire vondsten. Zilte smaken, stoere producten en een eindeloze creativiteit. Hier wordt het menu gedicteerd door de seizoenen en het getij. Zeeuwse chefs werken het liefst met lokale producten. Logisch. Waarom verder kijken als het dichtbij zo goed, zo lekker en zo vers is? Dat ze hiermee hoge ogen gooien, sterkt onze Zeeuwse trots.

Michelinsterren

Per inwoner heeft Zeeland de meeste sterrenrestaurants van Nederland. Das natuurlijk nie voe niks. Alleen restaurants die uitblinken met een zeer goede keuken en een correcte bediening, ontvangen een Michelin ster. De ster geldt als de belangrijkste, vaak felbegeerde, graadmeter voor de gastronomische kwaliteit van een restaurant. Naast vijf Zeeuwse sterrenrestaurants, hebben twee restaurants een Bib Gourmand. Met deze kwalificatie toont Michelin dat gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn. 

Inter Scaldes

Gelegen tussen de Westerschelde en Oosterschelde in de polders van Zuid-Beveland vind je sterrenrestaurant Inter Scaldes. De provincie en haar wateren zijn onlosmakelijk verbonden met het restaurant.Ontdek de culinaire complexiteit van nieuwe smaken en texturen, waarbij elk element een beleving op zich is en samen versmelten tot één inspirerende symfonie.

Sterrenrestaurant Inter Scaldes

De Kromme Watergang

Wie De Kromme Watergang in Slijkplaat nadert, ziet links het gerestaureerde schoolgebouw waarin het sterrenrestaurant is gevestigd. Rechts ligt De Zilte Hof. Deze proef- en showtuin speelt een belangrijke rol in de keuken van Tom Vinke. Circa 260 gewassen zorgen voor een explosie van geuren, kleuren en smaak. De keuken combineert aardse en zilte smaken met een eindeloze dosis lef en creativiteit.

Sterrenrestaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat combineert aardse en zilte smaken met een eindeloze dosis lef en creativiteit

Spetters

Naast de veerhaven, handelshaven heeft Breskens een moderne jachthaven. Restaurant Spetters biedt een fraai uitzicht over deze jachthaven en de Westerschelde. Laurent Smallegange werkt graag met streekproducten zoals vis en schelpdieren uit de Noordzee. Daaraan voegt hij smaken toe van over de hele wereld. Aan de havenzijde, naast Spetters, vind je Eb&Food. Hier kun je, in een meer ongedwongen sfeer, kennismaken met de smaken van Spetters.
Sterrenrestaurant Spetters in Breskens werkt graag met streekproducten zoals vis en schelpdieren uit de Noordzee

Demain

Demain, het restaurant van Dani en Romée Hoefnagels, opende in januari 2024 hun deuren en wist als nieuwkomer gelijk een Michelinster te bemachtigen.
De gerechten worden bereid met invloeden uit de mediterrane keuken gecombineerd met de beste producten uit Zeeland. Het restaurant ligt op een unieke locatie in de duinen, met uitzicht op de stranden van Cadzand.

Sterrenrestaurant AIRrepublic uit Cadzand-Bad van Sergio Herman draait het om eenvoudige bereidingen van Zeeuwse producten waarbij een hoofdrol is weggelegd voor vis en schaal- en schelpdieren

Codium

Middenin het centrum van Goes vind je sterrenrestaurant Codium. Dit restaurant heeft in 2023 zijn eerste Michelinster gekregen! Waar de naam Codium vandaan komt? Het is een zeewier, die symbool staat voor de lokale en verse ingrediënten waar de keuken mee werkt. Bij Codium hebben ze een frisse kookstijl van Zeeuwse smaken en internationale invloeden.

Sterrenrestaurant Meliefste in Wolphaartsdijk kun je genieten van de smaak van de Zeeuwse natuur