HomeHome
Visit
Blogs
Tips Vlissingen
Vlissingen

Tips om te zien en doen in Vlissingen

Geschreven door: zeeland.com

Vlissingen, de perfécte stad om je stedentrip te combineren met een zonvakantie! Duik in het maritieme verleden, flaneer over de boulevard of ga heerlijk uit eten. In Vlissingen kun je ook fijn winkelen en er zijn genoeg activiteiten die leuk zijn met de kids. We hebben een lijstje gemaakt met onze tips voor een bezoek aan Vlissingen! 

Een bezoek aan de boulevard

De boulevard van Vlissingen is in alle seizoenen een bezoek waard. Bijvoorbeeld om een terrasje pakken en de voorbijkomende schepen te bekijken. En die schepen varen hier dichtbij de kust! Daarnaast leent de boulevard zich ook perfect uit om even lekker uit te waaien tijdens een wandeling of fietstocht! Aan het eind van de boulevard, bij de Nolledijk, staat het Windorgel. Hier bepaalt de natuur welke muziek er wordt gespeeld. 
Boulevard Vlissingen

Cultuur proeven

Het Maritiem Muzeeum Zeeland kreeg in 2018 de titel 'Leukste uitje van Zeeland'. En dat is niet voor niks! Je ontdekt hier alles over het maritieme verleden en heden van Vlissingen en Zeeland. Let op: het museum wordt op dit moment vernieuwd. In de zomer zal het museum haar deuren weer openen. Een andere aanrader voor een bezoek is Museum Panorama Walcheren. Hier vind je een bijzondere collectie van mega schilderijen. Als je voor de beelden staat, heb je het gevoel dat je daadwerkelijk op die plek bent. Op het Scheldekwartier is Museum Scheldewerf gevestigd. Je ontdekt er allerlei verhalen van 125 jaar Scheepswerf de Schelde.

Zeeuws maritiem MuZEEum

Leuke activiteiten met kinderen

Met het gezin op pad in Vlissingen? Kies dan voor Reptielenzoo Iguana. Hier kan je vele reptielen zien. Van grote slangen tot kleinere reptielen. Bij binnenspeeltuin Ballorig, net buiten het centrum van de stad, kunnen kinderen eindeloos klimmen en klauteren. En sinds 2019 heeft Vlissingen een indoor trampoline park: Streetjump. Zeker het bezoeken waard met de kinderen! 
Vlissingen Iguana Bellamypark

Eten en drinken in Vlissingen

Vlissingen barst van heerlijke eetgelegenheden! Kies bijvoorbeeld een mooi plekje uit op één van de terrassen op de boulevard, of lekker met je voeten in het zand bij Strandpaviljoen Pier 7. En wat dacht je van een lekkere high tea bij Tilly Rose? Te herkennen aan de mintgroene kleur van het pand. Of haal je broodje voor de lunch bij ’t Smoske; een begrip voor zowel Zeeuwen als toeristen!

Terras Vlissingen

Winkelen in Vlissingen

Op het gebied van winkelen heeft Vlissingen een gevarieerd aanbod. Je treft er de bekende winkelketens, maar er zijn ook leuke lokale boetiekjes en concept stores zoals TOF Store. Of wat dacht je van de winkel Speelwoud? Hier vind je allerlei duurzaam speelgoed! En bezoek je Vlissingen op een vrijdag? De winkels zijn deze dag geopend tot 21.00 uur! Ook vind er iedere vrijdag van 08:00 tot 16:00 uur een weekmarkt plaats in Vlissingen. Deze is in de Spuistraat en de Lange Zelke. 

Vlissingen markt kleding boutique

Meer blogs lezen?

Kunst spotten op straat, vermaak in de Zeeuwse steden, op pad met het Zeeuwse wildlife of de natuur in duiken. In Zeeland is van alles te beleven. Wil jij je laten inspireren om jouw bezoek aan Zeeland nóg mooier te maken? In onze blogs lees je hoe Zeelandfans hun verblijf in Zeeland beleven. Je vindt ze op onze blogpagina!