HomeHome
Visit
Blogs
5 redenen om te shoppen in Zeeland
vintage shopping zeeland

5 redenen waarom je echt moet shoppen in Zeeland!

Geschreven door: Shanna Bozuwa

Voor de ultieme shopbeleving wijken we vaak uit naar grote steden als Amsterdam, Antwerpen of Rotterdam. Maar wist je dat je in Zeeland ook fantastisch kunt winkelen? Alleen hoef je hier geen 25 euro per dag aan parkeergeld te betalen én ga je naar huis met bijzondere vondsten. Ontdek 5 redenen waarom jij binnenkort in Zeeland wilt gaan winkelen!

1. Haute couture in Goes

Goes is niet voor niks shopping hoofdstad van Zeeland! De stad kent een groot aanbod aan winkels (300+), zowel ketens als kleinere boetiekjes. Je vindt er de mooiste merken. Beste shopping tips voor Goes? AtMo conceptstore, Bubbles theme store, BoMont, Delscher en Dzjeenie (2de hands designerkleding!). Leuke tips voor een drankje of hapje tussendoor? Bezoek Jardin Ontbijt & Lunch, Missie Applepie, De Brass Goes, Kale & De Bril of de Bodego Kookclub (Spaans met een vleugje Zeeuws!).

2. Pareltjes scoren in Middelburg

In Middelburg kun je gerust een weekend doorbrengen om te shoppen. Er zijn zoveel leuke winkels te vinden waar je terecht kunt voor toffe outfits, gave woonaccessoires of lokale foodproducten voor thuis. Onze favorieten in Middelburg zijn Lievelings, De Drvkkery, Wit & Zo, Moois & Meer (duurzame kleding!), Sebastiaan den Herder en Plantaardig (voor de ultieme plant shoppingervaring). Voor een fijn pauze momentje ga je het best naar: ’t Vliegendt Hert (wijnbar!), restaurant Basalt, De Herberg (beste terras!), Zanzibar en Fromagerie Forianne (aanrader voor de lunch!).

3. Duurzaam winkelen is hot in Zeeland

Tegenwoordig zijn we veel meer bezig met duurzaamheid. We zoeken het liefst kleding en producten die ofwel duurzaam geproduceerd óf hergebruikt worden. In Zeeland vind je veel winkels die zich hier hard voor maken. Bezoek bijvoorbeeld eens MienDomus in Zierikzee, Speelwoud in Vlissingen, Zussies en The Blind Spot in Goes of FairtradeUpgrade in Kamperland. Daarnaast zijn er regelmatig leuke 2de hands markten te vinden in Zeeland. Check hier de data.

4. Vintage shoppen in Zuid-Beveland

De mooiste vintage pareltjes vind je in Zeeland! Er zijn talloze Zeeuwse antiek, brocante en vintage winkels te vinden. Sterker nog, er zijn zoveel locaties waar je terecht kunt, dat het lastig kan zijn een route te bepalen! Alvast een paar tips in Zeeland: De Wirwar in Ijzendijke, Sold Antiques in Schoondijke, Indistrieel in Middelburg en Huis de Baerse in Goes.

Zuid-Beveland heeft van vintage shoppen een ware sport gemaakt. Twee keer per jaar (in april en oktober) organiseren zij een toffe vintage shoppingroute genaamd Bijzondere Route Zuid-Beveland. Via deze route verken je het eiland én kom je langs ruim 25 winkels vol brocante, antiek, streekproducten en landelijke woonaccessoires. Hoe tof is dat?

5. Jetset style shoppen in Zeeuws-Vlaanderen

Het fijne aan Zeeland is dat je het winkelen meteen kunt combineren met een bezoek aan het strand (en heerlijk terras). Dat kun je perfect doen in Zeeuws-Vlaanderen. Cadzand is dé mondaine badplaats van Zeeland en Sluis staat eveneens bekend om haar bourgondische sfeer, maar ook vanwege de talloze winkels. Deze plaatsen zijn niet voor niets zo populair onder onze zuiderburen. Winkeltips in Sluis? Ga zeker eens naar Fleur Essence of Style, BoMont, Bubbles en Inka’s! Nu je toch al op deze heerlijke plek bent; dit zijn onze horeca tips voor Sluis en Cadzand: Pure-C, RUIG strandpaviljoen, BARSA en Ecluse.

Waar wacht je nog op?

Kortom, pak die lege tassen maar vast in en plan je trip naar Zeeland!

Ps. Bovengenoemde tips zijn een selectie op basis van persoonlijke voorkeuren. Er zijn natuurlijk nog veel meer winkels te vinden, we verwijzen je graag door naar de winkelpagina's van MiddelburgGoes, en Sluis.

Meer blogs lezen?

Kunst spotten op straat, vermaak in de Zeeuwse steden, op pad met het Zeeuwse wildlife of de natuur in duiken. In Zeeland is van alles te beleven. Wil jij je laten inspireren om jouw bezoek aan Zeeland nóg mooier te maken? In onze blogs lees je hoe Zeelandfans hun verblijf in Zeeland beleven. Je vindt ze op onze blogpagina!