HomeHome
Home
Live-work
Stad Terneuzen

Wonen en werken in de stad Terneuzen

Terneuzen, een gastvrije havenstad aan de Westerschelde met bijbehorende voorzieningen, dynamiek en internationale connecties. De stad biedt een gevarieerd aanbod aan woningen en allerlei carrièrekansen. Ontdek meer over wonen en werken in de stad Terneuzen.

Wonen in Terneuzen

De stad Terneuzen is met haar 25.000 inwoners de grootste kern van de gemeente Terneuzen. Het is goed wonen in de stad met een gevarieerd woningaanbod: van bestaande koop- en huurwoningen tot nieuwbouwprojecten. Je kunt er wonen in het gezellige centrum, een rustige woonwijk of aan de Westerschelde met zicht op de containerschepen op weg naar Antwerpen.

Voor je inkopen hoef je niet ver weg, want in de stad Terneuzen zijn verschillende winkelcentra en een winkelgebied. Omdat je vlakbij België zit, zijn ook steden als Gent en Antwerpen goed bereikbaar.

Verder vind je in Terneuzen volop andere voorzieningen. Er zijn scholen gevestigd voor basis- en speciaal (voortgezet) onderwijs en er is een vestiging van het Scalda. In je vrije tijd kun je genieten van een dagje skiën in SnowWorld Terneuzen of een leuke theatervoorstelling. Bij de diverse (sport)clubs en sociaal-maatschappelijke verenigingen maak je kennis met andere inwoners.

Werken in Terneuzen

In Zeeuws-Vlaanderen zijn heel wat toffe openstaande vacatures. Het grootste aanbod bestaat uit technische banen, gevolgd door functies in de zakelijke dienstverlening, logistiek & transport, bouw & installatie en administratie. Het gaat hierbij om functies op verschillende niveaus. Ook binnen andere sectoren, zoals binnen de zorg of het onderwijs, vind je carrièrekansen. Neem eens een kijkje op de ZeeuwseVacaturebank.nl. Misschien zit jouw droombaan hier wel tussen!

Omdat Terneuzen zoveel ruimte heeft voor gekwalificeerd technisch talent is het Centrum voor Top Techniek opgericht. Een samenwerking tussen overheden, scholen en het bedrijfsleven in Zeeuws-Vlaanderen. Het Centrum voor Top Techniek is een praktijklocatie voor technisch onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen.

Wil je meer weten over wonen, werken en ondernemen in de stad Terneuzen? Neem eens een kijkje op de website stadterneuzen.nl.