HomeHome
Visit
Hersteloffensief

Hersteloffensief

Zeelandbrug tijdens zonsondergang met op de voorgrond de zee

Een integrale aanpak

Een gezonde toeristische sector is van vitaal belang voor de Zeeuwse economie, het voorzieningenniveau, de leefbaarheid en de werkgelegenheid van Zeeland. Toerisme is een belangrijke accelerator voor andere sectoren als retail, dagattracties, horeca, cultuur, evenementen en transport. Voor het herstellen van de lokale economie als gevolg van de coronacrisis zijn daarom toeristen én inwoners belangrijk. Het hersteloffensief gaat uit van een integrale aanpak voor bezoeken, wonen en werken waarbij belangrijke doelgroepen de kracht van onze kustregio gaan zien en waarbij toerisme als middel wordt benut voor leefbaarheid, voorzieningenniveau en welvaart. In de aanpak zijn drie verschillende fases voorzien met ieder hun eigen focus en doelstelling.

Fase 1. Voorlichten en informatie

Focus op het actief informeren van toeristen, dagrecreanten en bewoners over de actuele situatie en maatregelen in Zeeland rondom corona. Door dit breed, gezamenlijk en herhaaldelijk onder de aandacht te brengen worden gasten zowel voorafgaand als tijdens hun bezoek zo goed mogelijk voorbereid hoe ‘wijs op reis’ te gaan. Zodat het toerisme weer verantwoord kan plaatsvinden, zowel qua volksgezondheid als economie.

 

1.a. Infographics coronamaatregelen

  • Infographic coronamaatregelen - versie 25 januari 2022 - Nederlands
  • Infographic coronamaatregelen - versie 25 januari 2022 - Duits
  • Infographic coronamaatregelen - versie 25 januari 2022 - Engels

 

1.b. E-mail handtekening banner coronamaatregelen

Nederlands en Duits

Instructies: download bovenstaande banner in de gewenste taal, plaats deze in uw e-mail handtekening, selecteer de afbeelding en link de afbeelding naar de onderliggende pagina Coronamaatregelen in Zeeland | Zeeland.com respectievelijk Corona Regeln in Zeeland | Zeeland.com. Komt u er niet helemaal uit, neem dan contact met ons op via marketing@zeeland.com

 

1.c. Veelgestelde vragen

Er bestaan veel vragen omtrent corona en de impact op toerisme en recreatie. Op onderstaande speciale landingspagina geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld en geupdated in meerdere talen.

Tip: gebruik deze link in uw eigen communicatie of website

Fase 2. Inspiratie, gidsen en bezoekersmanagement

Focus op het gidsen en spreiden van gasten door inspiratievolle tips te geven voor uiteenlopende activiteiten op plekken waar voldoende ruimte wordt verwacht. Zo verleiden we bezoekers om ook minder bekende maar verrassende plekken op de diverse Zeeuwse eilanden te ontdekken. Zo krijgen zij een nóg beter en breder beeld van wat Zeeland te bieden heeft met genoeg redenen voor een herhaalbezoek. Tip: attendeer uw gast op onderstaande tips en inspiratie die u als links in uw eigen communicatie kunt gebruiken.

 

2.a. Praktische inspiratie

 

2.b. Praktische tips

Fase 3. Herstel en aanjagen

Focus op duurzaam herstel van de vraag in de dichtbij markten Nederland, Duitsland en België. Binnen Nederland wordt het binnenlands toerisme en de staycation door Zeeuwen gestimuleerd voor het naseizoen 2020 en het voorseizoen 2021. Hiervoor is een nieuwe Zeeuwse campagne en aanpak ontwikkeld: ‘Zeeland. Niet normaal Mooi.’ Dit wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Provincie Zeeland.

 

3.a. Campagne ‘Zeeland. Niet normaal Mooi.’

Op verschillende manieren laten we zien hoe mooi Zeeland is. Uiteraard op een typisch Zeeuwse wijze: stoer, onderscheidend en opvallend. Geschikt voor diverse thema’s. Zowel lokaal, regionaal als provinciaal inzetbaar. Bruikbaar voor meerdere andere sectoren. Voor een krachtige en eenduidige profilering van Zeeland voor toerisme, recreëren, wonen, werken en investeren.

 

3.b. Toolkit ondernemers ‘Laat zien hoe Mooi’

Speciaal voor toeristische ondernemers is een toolkit ontwikkeld met een reeks online uitingen om ook zelf te gebruiken in eigen communicatiemiddelen richting klanten. Zo laten we samen in de breedte van de markt zien hoe mooi Zeeland is! Er is gekozen voor een universeel formaat dat geschikt is voor Facebook en Instagram plus gemakkelijk schaalbaar is als website- of e-mailbanner. Deze uitingen zijn geschikt voor het stimuleren van activiteiten, bestedingen en verblijf.

Download toolkit 'Laat zien hoe Mooi'