HomeHome
Live-work
Blogs
November muziekmaand

November muziekmaand

vestrock muziek
Zeeuws Orkest muziek
Vestrock

November: een maand vól muziek

21 oktober 2021 - Geschreven door: zeeland.com

In deze cultuurblog van Zeeland.com kijken we vooruit naar een evenement, optreden of expositie dat het bezoeken waard is. Daarnaast lichten we een plaats uit waar je het hele jaar door van iets bijzonders kan genieten. In deze editie een hele maand muziek. We hebben ze op een rijtje gezet!

1. Vestrock

Eindelijk kunnen we weer naar live muziek en in november is hiervan genoeg te beleven in Zeeland. Om te beginnen is er Vestrock Downtown op 5 en 6 november in Hulst. Wij kennen Vestrock al jaren als dat prijswinnende, goed georganiseerde festival met gevarieerde line-up en fantastische sfeer. Nu dus een najaarseditie in tenten zodat je ook bij slecht weer helemaal los kan gaan bij Chef’Special, de Stereo MC’S of de Hobbyisten. Komt het nu niet uit, dan is er begin juni 2022 ook weer een ‘gewone’ Vestrock.

2. De popronde

Hou je meer van kleinschalig en ga je graag op zoek naar nieuw talent dan moet je in november in Middelburg zijn. Op 11 november wordt daar weer de Popronde georganiseerd. Op verschillende locaties in de binnenstad treden de hele avond jonge veelbelovende bands uit heel Nederland op.

3. De Winterspelen

Middelburg is dit jaar ook de plaats waar op 19 november de Winterspelen worden georganiseerd. Niet met skispringers, bobsleeërs of Sven Kramer, maar een avondvullend festival in de Spot. Wij kijken erg uit naar het Broken Brass Ensemble die met een podium vol blazers er een enorm feest van gaan maken.

4. Zeeuws Orkest

Heel andere koek maar niet minder geweldig is het Zeeuws Orkest dat eind november concerten geeft in Terneuzen, Goes en Middelburg. Het Zeeuws Orkest is een volwaardig symfonieorkest waarbij in volle bezetting zo’n 70 man/vrouw op de planken staat. Dat is altijd indrukwekkend om te zien, maar zeker om te horen. Deze keer spelen ze werken van Ravel, Strauss, Ives en Debussy en van de Zeeuwse componist Daan Manneke. Wij zijn erg benieuwd hoe het werk van Daan Manneke tot z’n recht komt tussen het werk van deze meer bekende internationale grootheden.

5. Windorgel - het hele jaar te bewonderen

En toch hoor je de mooiste muziek niet binnen in een tent of concertzaal, maar buiten op het strand in Vlissingen. Daar kan je 24 uur per dag, 365 dagen per jaar genieten van de branding vermengd met het geluid van het windorgel. Dit is een prachtige plek voor rustige meditatie op een zwoele zomeravond of om alle frustraties uit te laten razen bij een fikse herfststorm. En helemaal Zen of volledig gezandstraald loop je zo binnen bij strandpaviljoen Panta Rhei voor een lekker drankje en een bord comfortfood.

Zeeuwse cultuuragenda

Wil je naar iets anders of wil je op een ander moment naar mooie muziek? Kijk dan op de Zeeuwse Cultuur Agenda voor een volledig overzicht van alle optredens, voorstellingen en tentoonstellingen in Zeeland.

Meer blogs lezen?

Van opgroeien in Zeeland tot verhuizen vanuit de Randstad en leuke activiteiten die je als inwoner dagelijks kunt doen. Wil jij persoonlijke verhalen lezen over het leven in Zeeland? Op onze blogpagina vind je al deze verhalen en meer!