HomeHome
Live-work
Blogs
5x leuke dingen om te doen tijdens de herfst in Zeeland

5 tips voor tijdens de herfst in Zeeland

bos westerschouwen

Voor zowel inwoner áls bezoeker is er van alles te beleven

Geschreven door: Zeeland.com

De blaadjes vallen van de bomen, paddenstoelen in allerlei soorten en kleuren schieten uit de grond en de warme herfstkleuren zijn weer volop te zien. Kortom, Zeeland verandert naar een prachtige, gezellige en sfeervolle regio waar je veel leuke herfstactiviteiten kunt ondernemen! Benieuwd wat je als local kunt doen tijden de herfst? Lees dan vooral verder!

1. Gezellige steden tijdens de herfst

Wat is er lekkerder dan op je vrije dag door één de gezellige steden van Zeeland kuieren tijdens de herfst. Je begint je dag met koffie en een appeltaart (mét slagroom) bij een knus cafeetje, kijkt vervolgens je ogen uit tijdens een wandeling door de in herfstkleuren versierde stad en omringde natuur en eindigt je dag met een bezoek aan één van de aanwezige musea. Veere, Zierikzee en Sluis zijn van zulke steden.

Tip! Neem vooral de kinderen mee. Wie gaat er anders al die kanstanjes verzamelen tijdens jullie wandeling? Daarnaast houden veel musea in Zeeland rekening met de kleine sherlock holmes’ en voegen een speelelement toe aan je bezoek! Zo leren zij spelenderwijs meer over de cultuur en geschiedenis van Zeeland. Een perfecte combinatie, vinden wij.

2. Vogels spotten tijdens een ontspannende wandeling

De herfst is de ideale tijd om trekvogels te spotten. In deze periode van het jaar vliegen andere vogelsoorten ons land binnen om hier te overwinteren. Neem bijvoorbeeld de keep, de sneeuwgors, de koperwiek en de ruigpootbuizerd. Ook de kleine zwanen komen weer deze kant op en zelfs flamingo's kun je nu spotten bij het Grevelingenmeer!

De zuidkust van Schouwen-Duiveland is dé ideale plek om vogels te spotten. Wist je dat dit tevens de grootste vogelboulevard van Zeeland is? Vooral in de trekperiodes komen hier veel vogels, dit zijn er dan dagelijks zo’n 150.000! In dit blog ontdek je meer over de vogelboulevard van Zeeland. Ik zou zeggen, pak je verrekijker en ga erop uit!

3. Fotograferen

Tijdens de herfstperiode transformeert Zeeland naar een paradijs vol met oogappeltjes voor de lens. Prachtige rode, oranje, gele, bruine, maar ook paarse kleuren zijn volop terug te vinden in Zeeland. Daarnaast hebben we in Zeeland iets heel bijzonders; het Zeeuwse licht. Dit verschijnsel ontstaat door zoutkristallen in de zee die het licht weerkaatsen. Je kunt het bijvoorbeeld bewonderen aan de kust van Zoutelande of Domburg, hoe leuk is dat!

De herfst is terug te zien in de natuur, maar ook vogels, herten en andere dieren zijn volop te zien tijdens deze periode. Deze twee factoren samen creëren het perfecte decor voor prachtige foto’s. Pak je camera en laat je verassen door de parels van de Zeeuwse natuur.

Wil je meer tips lezen over waar je mooie foto’s kunt maken in Zeeland? Neem dan is een kijkje op deze website met de leukste fotolocaties in Zeeland

4. Fietsen

In Zeeland zijn tal van mooie fietsroutes te vinden, zowel voor de gewone fiets als voor de racefiets en de mountainbike. We geven graag wat tip!

Als mountainbiker kun je bijvoorbeeld kiezen voor een modderige en uitdagende route in Burgh-Haamstede, route Heinkenszand over slingerende dijken en door waterrijke natuurgebieden of een technische route in het Poelbos in Goes.

Stap je liever op de racefiets? Tsja, dan heb je gewoon de gehele Zeeuwse provincie tot je beschikking, waar je eigenlijk continu mooi Zeeuwse pareltjes tegenkomt. Bekende racefiets evenementen zoals de BinckBank tour, Scheldeprijs en de Giro hadden zelfs etappes door Zeeland!

Ben je niet zo een fan van fietsen als intensieve sport? Dan heb je in Zeeland ook genoeg mogelijkheden om lekker op de (elektrische) fiets te touren. De mooie fietsroutes in Zeeland kun je hier vinden. Nooit vervelend om onderweg even te stoppen voor een picknick ergens in de mooie omgeving. Neem zelf je sandwiches, fruit en koffie of warme chocolademelk mee en las even een break in. Heerlijk toch!

5. Kringloopwinkel tour

Ook een leuke kringloopwinkel tour is heerlijke tijdens de herfst! In Zeeland zijn er genoeg unieke kringloopwinkels te vinden en dan voornamelijk op Zeeuws-Vlaanderen. Lekker in de herfst, als het guur weer is, struinen door de mooiste oude schuren. Misschien was je er eigenlijk niet naar op zoek, maar heb je toch iets ontzettend leuks gevonden. We hebben de leukste tweedehandswinkels in Zeeland voor je op een rijtje gezet! Hier scoor je de meest unieke pareltjes.

 

Bekijk nog meer herfstactiviteiten in Zeeland. Ga je met de kinderen op stap? Ook dan geven we je tips.

Meer blogs lezen?

Van opgroeien in Zeeland tot verhuizen vanuit de Randstad en leuke activiteiten die je als inwoner dagelijks kunt doen. Wil jij persoonlijke verhalen lezen over het leven in Zeeland? Op onze blogpagina vind je al deze verhalen en meer!